V Kopru operni spektakel v spomin na Carusa

0

Društvo Filarmonia bo v okviru letošnje sezone Tespisovega voza ponovno gostovalo v Kopru. Tako se 22. julija na osrednjem Titovem trgu obeta operni spektakel, posvečen slavnemu italijanskemu tenorju Enricu Carusu.

Na koncertu z naslovom Enrico Caruso, legenda glasu se bodo zvrstile najbolj znane pesmi neapeljskega izročila in popularne arije iz tradicionalnega italijanskega repertoarja operne glasbe. Pri letošnji izvedbi projekta sodeluje kar 47 glasbenih mojstrov – profesorjev in tehničnega osebja, ki bodo s svojim nastopom najlepši mestni trg spremenili v magično operno kuliso, so zapisali na novičarskem portalu koprske občine Ekoper.

Društvo Filarmonia je bilo ustanovljeno leta 1998 z namenom promocije glasbene kulture in organizacije koncertov ter kakovostnih umetniških aktivnosti. Pri tem so od vsega začetka veliko pozornosti namenjali mladim obetavnim talentom. Petnajsto izvedbo projekta letos posvečajo Enricu Carusu, izvrstnemu tenorju, ki je v začetku 20. stoletja zaznamoval zgodovino glasbe in glasbenega založništva. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen