V Izoli s spremembo odloka o občinskem pristanišču do novih možnosti razvoja

0

Izolski občinski svet je na četrtkovi seji med drugim potrdil predlog odloka o občinskem pristanišču. Ta je bil spremenjen tako, da je natančneje razmejena namembnost posameznega dela pristanišča, kar bo omogočilo prijavo na različne vire iz evropskih nepovratnih sredstev ter pomeni nove možnosti za razvoj občinskega pristanišča.

Med drugim so svetniki v četrtek potrdili tudi rebalans občinskega proračuna. Občina se je namreč s podporo Javnega zavoda za podjetništvo Izola aprila prijavila na razpis ministrstva za zdravje in prejela del sredstev za nabavo nujnega reševalnega vozila za Zdravstveni dom Izola v višini 38.558 evrov. V rebalansu so tako predvideli sredstva v višini 95.160 evrov, ki predstavljajo prihodek občine s strani države in zdravstvenega doma, ki krije plačilo razlike med namenskimi sredstvi in dejansko vrednostjo vozila, kot tudi odhodek občine za plačilo dobavljenega reševalnega vozila, so danes sporočili z izolske občine.

Prav tako so svetniki potrdili predloga o razporeditvi preteklih presežkov osnovne šole Livade in mestne knjižnice, ki bodo namenjeni za investicijsko vzdrževalno delo, v šoli pa tudi za nakup opreme v letošnjem letu.

V nadaljevanju je občinski svet sprejel pravilnik o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini za programsko obdobje 2019-2020. Ta predstavlja pravno podlago za shemo državnih pomoči, ki jo bo občina izvajala po potrditvi pristojnega ministrstva.

Svetniki so dali tudi soglasje k imenovanju Katje Gombač Aver za direktorico Obalnih lekarn Koper za petletni mandat ter potrdili predloge komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja za podelitev priznanja in občinske nagrade za letošnje leto.

Priznanje Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom občine in ustrezno listino prejme Ottavij Brajko za življenjsko delo na področju glasbe in izjemen prispevek k promociji občine Izola. Občinsko priznanje prejme še Osnovna šola Vojke Šmuc Izola ob 200. obletnici delovanja prve slovenske šole v Istri – podružnične šole v Kortah. Denarno nagrado v višini 2100 evrov pa prejme Nadja Gregorovič za življenjsko delo na področju športa, delovanje na humanitarnem področju, na področju delovanja društev in drugih nevladnih organizacij. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen