V Beogradu v sporu med migranti ubita dva Afganistanca

0

V sporu med migranti sta bila v Beogradu ubita dva mlada Afganistanca. V noči na četrtek je 21-letnik umrl zaradi vbodnih ran v pretepu z rojaki, v noči na petek pa je skupina migrantov v bližini sprejemnega centra Krnjača s palicami in noži ubila 16-letnika, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oba umora naj bi bila povezana.

V spopadu med migranti so v sredo zvečer pred enim od lokalov v Karađorđevi ulici z nožem zabodli Afganistanca, srbska policija pa je zaradi suma umora že prijela 17-letnega Afganistanca. Kot je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve, drugega osumljenca še iščejo.

V četrtek zvečer se je nato v bližini sprejemnega centra spopadla skupina migrantov, za posledicami vbodnih ran pa je umrl 16-letnik. Umrl je za posledicami 24 vbodnih ran z nožem. Posredovala je ekipa nujne pomoči, ki je lahko samo še ugotovila smrt mladeniča, poroča Al Jazeera Balkans.

Po neuradnih informacijah sta oba umora povezana – drugi umor naj bi se zgodil iz maščevanja za prvega. Po poročanju spletnega portala telegraf.rs naj bi šlo za vojno med migrantskimi klani v srbski prestolnici.

Za več tisoč migrantov in beguncev, ki so obtičali na pretežno zaprti balkanski poti, so razmere vse bolj brezupne, poroča dpa. Policijski organi na Hrvaškem in v Sloveniji večkrat prestrežejo migrante, ki skušajo prečkati mejo in želijo doseči zahodno Evropo. Napetosti so opazne tudi v begunskih centrih v BiH. Mediji skoraj vsak dan poročajo o nasilju v brezupno prenatrpanem centru v Veliki Kladuši nedaleč od hrvaške meje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen