Ta konec tedna v športnem parku na Mirni taborniški Državni mnogoboj 2019

0

Državni mnogoboj 2019 organizira Zveza tabornikov Slovenije in društvo tabornikov Rod mirne reke z Mirne. Letošnji se bo odvijal v športnem parku na Mirni od petka, 14. 6., do nedelje, 16. 6. 2018.
Namen tekmovanja je – poleg preverjanja taborniških znanj in veščin, ki so jih mladih osvajali med šolskim letom – predvsem podpora za razvoj mladega človeka,  gradnja motivacije za nadaljnje poglabljanje znanja, promocija vseživljenjskega učenja, preživljanje prostega časa v naravi, graditev skupinskega duha, razvijanje občutka medsebojne pomoči in spoznavanje ter druženje vrstnikov iz cele Slovenije.

Panoge, v katerih udeleženci tekmujejo, se bodo izvajale v športnem parku in njegovi neposredni okolici. Poskrbljeno bo tudi za hrano in bivanje udeležencev, ki bodo taborili v šotorih.
Pričakujemo okrog 450 udeležencev, od tega 50 prostovoljcev-organizatorjev. Mladi bodo tekmovali v ekipah po pet članov, razdeljeni v osem starostnih kategorij.
Panoge tekmovanja bodo različne glede na starostno skupino, udeleženci pa se bodo pomerili v postavljanju šotora iz šotorskih kril, premagovanju ovir, signalizaciji kratkega sporočila, orientaciji, postavljanju signalnega stolpa in ognja, v lokostrelstvu, šaljivih spretnostnih nalogah in še čem.

Dan, ko se bo največ dogajalo, je sobota, 15. junij med 8h in 17h, zato vas taborniki v tem času prijazno vabijo v njihovo družbo in vam priporočajo, da se glede obiska dogovorite z organizatorjem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen