Proizvajalec čipov Infineon v prevzem ameriškega konkurenta Cypressa

0

Nemški proizvajalec čipov Infineon je pripravil devet milijard evrov vredno ponudbo za prevzem ameriškega konkurenta Cypressa, ki naj bi ji bil ta naklonjen. Posel naj bi zaključili do začetka prihodnjega leta, Infineon pa naj bi z njim naredil pomemben korak naprej v svojem strateškem razvoju, pri katerem se sooča z močno konkurenco.

Kot so sporočili iz Infineona, so za delnico pripravljeni odšteti 23,85 dolarja (21,07 evra). “S tem poslom bomo našim strankam lahko omogočili najbolj izpopolnjen portfelj za povezovanje resničnega sveta z digitalnim,” so navedli.

Infineon, ki se je leta 1999 odcepil od Siemensovega konglomerata, se osredotoča na polprevodnike, senzorje in varnostne rešitve. Cypress, ki je leta 2016 od konkurenta Qualcomma kupil divizijo za internet stvari, medtem največ poudarka namenja mikrokontrolnikom ter komponentam za razvoj programske opreme in povezljivosti.

“Združevanje teh tehnoloških portfeljev bo omogočilo napredne rešitve za aplikacije, ki že sedaj beležijo močno rast,” sta družbi poudarili v skupni izjavi ter pri tem navedli področja, kot sta električna mobilnost in pametna oskrba z energijo.

Infineon naj bi s prevzemom letne prihodke po ocenah analitikov povečal za najmanj devet odstotkov, do leta 2022 pa prihranil 180 milijonov evrov letno. Dolgoročni potencial združitve bi lahko dosegel več kot 1,5 milijarde evrov letno. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen