Primark odprl prvo trgovino v Sloveniji

0

Modna veriga Primark je danes v ljubljanskem Cityparku odprla prvo trgovino v Sloveniji in tako številko vseh trgovin po svetu zvišala na 372. Slovenija je 12. država, v kateri je prisoten Primark, in je tudi prva lokacija tega ponudnika tekstila v tem delu Evrope.

“Primark je izbral Slovenijo za svojo prvo lokacijo v tem delu Evrope in bo strankam iz regije ponujal odlično modo po odličnih cenah,” je ob odprtju trgovine – ta čast je sicer pripadla ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću – poudaril vodja trgovine Bogdan Mulec. Ljubljanska trgovina se po njegovih pojasnilih razprostira v dveh nadstropjih na skupaj več kot 4200 kvadratnih metrih površin. Primark ima v Sloveniji več kot 200 zaposlenih.

Da je Primark vstopil na slovenski trg, ima zasluge SES Slovenija, ki med drugim upravlja z ljubljanskim Cityparkom. “Vesel sem, da je končno prišel trenutek, ko odpiramo tako zelo želeno in pričakovano prvo prodajalno Primark v Sloveniji. SES in Citypark sta vnovič dokazala, da lahko uspemo privabiti največje in najbolj prepoznavne blagovne znamke in da smo prvi naslov za njihov vstop na slovenski trg,” je poudaril direktor SES Slovenija Toni Pugelj.

“Prihod Primarka bo vsekakor popestril trg tekstila v Sloveniji. Trg, ki je čedalje bolj konkurenčen in nenehno išče nove blagovne znamke in svežino. SES in Citypark sta vložila ogromno truda, časa in finančnih sredstev, da sta pritegnila pozornost te svetovne blagovne znamke,” je dejal in ocenil, da s tem Citypark utrjuje svojo vodilno vlogo nakupovalnega središča v Sloveniji.

SES je v projekt predelave tega dela Cityparka, kjer je Primarkova trgovina, po njegovih pojasnilih vložil 20 milijonov evrov.

“Veseli nas, da nas bodo zaradi Primarka poleg domačih obiskovali tudi potrošniki iz sosednjih držav, predvsem Hrvaške, Italije in tudi Avstrije. Že danes je napovedih nekaj avtobusov, ki pridejo v Citypark,” je še dejal Pugelj.

Primark, ustanovljen na Irskem leta 1969, je v lasti britanske družbe Associated British Foods. Prisoten je na Irskem, v Združenem kraljestvu, Španiji, Nemčiji, Belgiji, Avstriji, Franciji, Italiji, na Portugalskem, Nizozemskem in ZDA. Skupaj ima več kot 75.000 zaposlenih.

Kot je še pojasnil Mulec, je Primark po tržnem deležu na prvem mestu v Združenem kraljestvu, Španiji, na Portugalskem in Irskem. O nadaljnjih načrtih vodja slovenske Primarkove trgovine ni želel govoriti, dejal je le: “Skupaj bomo rasli in slovenskim kupcem nudili odlično nakupovalno izkušnjo.”

Primarkova trgovina pa ni edina novost v Cityparku. Ta mesec so namreč vrata kupcem odprle trgovine Reserved, CCC Shoes&Bags in Slowatch. Načrtov jim, kot je ob robu odprtja Primarkove trgovine za STA pojasnil Pugelj, ne manjka. Še letos, predvidoma po koncu poletja, bo vrata odprla še ena priznana trgovina s področja tekstila, a o imenu ni želel govoriti. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen