Politični atentat: Vodjo mestne uprave Kassla in politika CDU Walterja Lübecka ustrelili v glavo

0

V bližini nemškega mesta Kassel so v nedeljo našli truplo lokalnega politika Walterja Lübecka, ki je bil ustreljen v glavo, je danes sporočila nemška policija. Na kraju niso našli orožja, storilca pa še iščejo.

Vodjo mestne uprave Kassla Walterja Lübecka so našli v nedeljo ob pol enih ponoči na terasi njegovega doma v kraju Wolfhagen v nemški zvezni deželi Hessen. Z ročno pištolo je bil od blizu ustreljen v glavo, je sporočila lokalna policija.

Tožilec Horst Streiff je pojasnil, da ni dokazov, ki bi kazali na samomor člana Krščansko-demokratske unije (CDU) pod vodstvom nemške kanclerke Angele Merkel, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V CDU so ob tem zapisali, da se ni nikoli bal spregovoriti o svojih stališčih. Nemški tabloid Bild pa je poročal, da se je leta 2015, ko je v Nemčijo prišlo skoraj milijon prosilcev za azil, zavzemal za pravice beguncev. To je sprožilo jezo skrajnih desničarjev.

Na hessenski policiji so pojasnili, da zaenkrat nimajo dokazov, da bi bila Lübeckova smrt povezana s temi izjavami. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen