Po izjemno tragični ladijski nesreči v Donavi našli še štiri trupla; število smrtnih žrtev nesreče naraslo na 11

0

Potapljači so pet dni po hudi ladijski nesreči v Budimpešti v ponedeljek v Donavi našli dve trupli, danes pa še dve, tako da je število smrtnih žrtev nesreče naraslo na 11, poročajo tuje tiskovne agencije. Še vedno pogrešajo 17 ljudi, a praktično ni več možnosti, da je še kdo med njimi živ.

Eno truplo so iz vode potegnili v ponedeljek dopoldne blizu kraja Harta, sto kilometrov južno od Budimpešte. Drugo žrtev pa so potapljači v ponedeljek našli ob pregledu razbitin turistične ladje, so potrdile madžarske oblasti.

Danes so našli še dve trupli, eno v razbitini ladje, drugo pa na območju Kulcsa, približno 70 kilometrov južno od madžarske prestolnice.

V sredo, ko je v turistično ladjo Hableany (Morska deklica) trčila ladja za križarjenja Viking Syring, je bilo na krovu turistične ladje 33 južnokorejskih turistov in dva madžarska člana posadke. Sedem jih je nesrečo preživelo. 19 ljudi je še vedno pogrešanih, možnosti, da so še živi, praktično ni več.

Madžarski in južnokorejski potapljači še naprej skušajo preiskati razbitine ladjice, ki leži devet metrov pod gladino Donave. Domnevajo, da je v njih več trupel. Zaradi močnih rečnih tokov za zdaj plovila niso mogli potegniti na površje.

Kapitana ladje Viking Syring, 64-letnega ukrajinskega državljana, so konec tedna priprli. Obtožen je ogrožanja ladijskega prometa, ki je povzročilo več smrti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen