NPU preiskuje sum zlorabe položaja, neuradno glede prevzema Perutnine Ptuj

0

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes na območju Ljubljane preiskujejo prostore finančne ustanove zaradi utemeljitve sumov več kaznivih dejanj zlorabe položaja, so sporočili iz policije. Neuradno gre za prostore Abanke, po neuradnih informacijah STA pa je preiskava povezana s prevzemom Perutnine Ptuj.

Po neuradnih informacijah so kriminalisti obiskali Abanko, kjer naj bi pridobivali informacije o fizičnih osebah, vpletenih v prevzem Perutnine Ptuj.

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da predkazenski postopek vodijo zoper 16 fizičnih oseb. “Preiskovalci obravnavajo sume kaznivih dejanj povezanih s prevzemom gospodarske družbe iz območja mariborske policijske uprave, s katerimi so si osumljenci na škodo prevzete gospodarske družbe pridobili preko osem milijonov evrov premoženjske koristi,” so zapisali, več podrobnosti pa niso pojasnili.

Po navedbah policije gre za preiskavo poslovnih prostorov finančne ustanove, in sicer zaradi utemeljitve sumov več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic oz. zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Pri tem odvzemi prostosti in pridržanja niso predvidena, so sporočili. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen