Na celjskem sodišču začetek glavne obravnave za Rotnika in Hrkača

0

Nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika, ki ga tožilstvo bremeni storitve kaznivih dejanj preprečitve dokazovanja in krive ovadbe, ter hrvaškega poslovneža Alexandra Hrkača, ki je obtožen krive izpovedbe, danes na celjskem okrožnem sodišču čaka začetek glavne obravnave. Na aprilskem predobravnavnem naroku krivde nista priznala.

Medtem ko bo tožilstvo predstavilo obtožnico proti obtoženima, bosta Rotnik in Hrkač na začetku glavne obravnave podala svoj zagovor.

Tožilstvo meni, da je Rotnik v davčnem postopku poskušal zabrisati sledi za izvorom svojega premoženja, tako da je dokument, na katerem je prijavil 3,3 milijona evrov gotovine, odtujil iz davčnega spisa na Finančni upravi RS (Furs), pozneje pa je proti neznanemu storilcu sprožil postopek zaradi izginotja listine. Po oceni tožilstva je Rotnik pri tem podal krivo ovadbo. Rotnik zatrjuje, da ni odtujil nobenega dokumenta s Fursa.

Prav tako tožilstvo trdi, da je s Hrkačevo pomočjo Rotnik pravzaprav skušal prikriti izvor svojega premoženja in da je Hrkač pri tem dajal lažne navedbe.

Še pred začetkom glavne obravnave za Rotnika in Hrkača bo sodišče v istem postopku vnovič poskusilo izvesti predobravnavni narok za nekdanjo Rotnikovo odvetnico Varjo Holec, obtoženo kaznivega dejanja krive ovadbe in pomoči pri preprečitvi dokazovanja. Holčeva naj bi sodelovala pri kraji omenjenega dokumenta na Fursu.

Na prvem predobravnavnem naroku se je Holčeva opravičila, na drugem pa se ni pojavila. Takrat je prek svojega zagovornika sporočila, da zanika očitano kaznivo dejanje, a sodnica tega ni sprejela. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen