Gradnja mega nakupovalnega središča v Šiški poteka po načrtih, odprtje konec leta 2019

0

Gradnja velikega nakupovalnega središča v Šiški poteka po načrtih, bolj jasna časovnica glede odprtja pa bo znana sredi prihodnjega leta, je za STA povedal direktor Cityparka in vodja projekta Šiška pri družbi SES Toni Pugelj. Za zdaj tako ostaja pri predvidenem odprtju konec leta 2019, interes za najem prostorov pa je po Pugljevih besedah izjemen.

Investicija v gradnjo centra, ki se bo skupno razprostiral na 106.000 kvadratnih metrih površin, medtem ko bo trgovski del zaobjemal okoli 32.000 kvadratnih metrov, je ocenjena na približno 150 milijonov evrov. V družbi SES, ki upravlja s 30 nakupovalnimi središči po Evropi, od tega štirimi v Sloveniji, so morali na zeleno luč zanj zaradi različnih zapletov čakati več let, gradnja pa je stekla junija lani.

Na vprašanje, če se Ljubljani z novim centrom, ki bo sicer nekoliko manjši od Cityparka v BTC, obetajo kakšne nove trgovine oz. blagovne znamke, je Pugelj odgovoril, da za nakupovalni center, ki bo zgrajen v petih nadstropjih, vlada izjemen interes na strani potencialnih najemnikov prostorov oz. trgovcev.

Po njegovih besedah je prvenstvena naloga SES v Šiški med sosesko Celovški dvori in severno ljubljansko obvoznico narediti optimalno kombinacijo ponudnikov. Zagotovil je, da se bodo potrudili pripeljati tudi nove blagovne znamke, ki jih v Sloveniji do sedaj še ni bilo. Več ni želel razkriti, natančnejše informacije pa bodo po njegovih zagotovilih pravočasno sporočili.

Skupaj bo v centru Šiška 90 trgovin in restavracij, trgovina Interspar pa bo zasedala približno 15 odstotkov nakupovalnih površin, kar je primerljivo z drugimi nakupovalnimi centri, ki jih upravlja SES. Osnovni namen SES je sicer, da bo v nakupovalnem središču prisotna ponudba, ki je zaenkrat v tem gosto naseljenem predelu Ljubljane ni.

SES medtem trenutno v Cityparku izvaja prenovo dela nakupovalnega centra. Natančna časovnica odprtja celotnega prenovljenega dela je po Pugljevih navedbah še v izdelavi in dogovorih, delno odprtje je predvideno za letošnji november.

Takrat bodo obiskovalcem, tako Pugelj, na voljo nove samostojne trgovine in lokali Samsung, Slowatch in atraktiven gostinski ponudnik, katerega imena pa še ne izdajajo, ter prenovljene trgovine Hervis, Fred Perry, Just-R, YMS, Humanic in Samsonite. Pozneje se bo pridružil še poljski trgovec z oblačili Reserved, ki na novo vstopa na slovenski trg. Pugelj je napovedal še, da bodo konec leta v Cityparku odprli še butično trgovino Nestlejeve znamke kav Nespresso.

V Slovenijo sicer prihaja tudi irska veriga trgovin s cenovno ugodnimi oblačili in modnimi dodatki Primark, ki naj bi, kot so poročali mediji, prišla prav v severni del Cityparka, kjer poteka prenova, zasedla pa naj bi prostore nekdanje trgovine Kastner & Öhler. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen