Trumpovi podporniki vse bolj sovražni do medijev

0

Podporniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa postajajo vse bolj sovražni do medijev. Na zadnjem zborovanju v torek na Floridi je Trump ponovno kritiziral medije, nekateri podporniki pa so potem obkolili dopisnika ameriške televizije CNN.

Mreža CNN je zadnje čase najpogostejša tarča kritik Trumpa in po torkovem zborovanju so njegovi podporniki sabotirali javljanje dopisnika CNN iz Bele hiše Jima Acoste ter mu glasno protestirali v ozadju. Novinarju so kričali, da je televizija zanič, mu kazali sredince in mahali s transparenti. Napadli ga sicer niso.

Trump je doslej po svojih izpadih proti medijem na zborovanjih nekaterim dopisnikom pomežiknil in tiho dejal, da gre za posel in naj ne bo zamere. Napadi na medije se Trumpu obrestujejo pri podpornikih, napadenim medijem pa pri večji gledanosti ali nakladi. A tokrat tega ni storil.

Na zborovanju na Floridi je bilo tokrat opaziti tudi vse več transparentov in majic s črko Q oziroma napisi “Verjamemo v Q”. Šlo naj bi za neko anonimno osebo ali osebe, ki po spletu širijo teorije zarote. Q se predstavlja kot vladni agent z najvišjimi varnostnimi dovoljenji, ki vodi podtalno vojno znotraj vlade za Trumpa in proti tako imenovani globoki državi. To so menda profesionalni državni birokrati, ki zavračajo tujek v Beli hiši.

Ljudje, ki sledijo osebi Q po internetu, so tako imenovani apostoli, ki od božanstva dobivajo drobtinice informacij in jih zbirajo, da bodo razumeli “nevihto” oziroma končno Trumpovo zmago proti eliti, globalistom in saboterjem iz globoke države. Mimogrede bodo spoznali tudi vse skrivnosti vesolja.

Q svojim apostolom med drugim navaja, da so znane osebnosti Hollywooda pedofili, mediji so pod nadzorom Cie, Judje so od hudiča, Barack Obama, Hillary Clinton in George Soros pripravljajo državni udar, v prostem času pa prodajajo otroke za spolno izkoriščanje. Ob Trumpu je eden redkih, ki mu je vse jasno glede teh zarot, tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Da Trumpovi podporniki verjamejo v svet, poln zarot, ni nič čudnega, saj je sam širil številne. Od tiste, da je bil Obama rojen v Afriki in da je skrivni musliman, do tega, da mu je Obama prisluškoval v newyorški stolpnici in izmišljotine, da je milijone nezakonitih priseljencev volilo Hillary Clinton, zaradi česar je potem menda dobila več glasov od Trumpa. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen