Policisti obravnavali več ilegalnih prehodov meje; samo v zadnjem dnevu so jih prijeli 42

1

Na območju novomeške policijske uprave je bilo v zadnjih 24 urah prijetih 42 tujcev, ki so državno mejo prečkali izven mejnih prehodov. V sredo zjutraj so med drugim črnomaljski policisti v Vukovcih prijeli 18 državljanov Iraka in štiri državljane Sirije, ki so državno mejo prestopili ilegalno. Med njimi je bilo tudi devet otrok.

Poleg tega so po podatkih Policijske uprave Novo mesto policisti v sredo zjutraj v Tanči gori prijeli državljana Iraka, v bližini kraja Nemška Loka pa še štiri Iračane in Iranca.

V sredo dopoldne so tudi metliški policisti ustavili kombinirano vozilo tujih registrskih tablic, v katerem je bilo 13 tujcev. V vozilu se je skrivalo sedem Iračanov in pet Turkov, med njimi sta bila tudi dva otroka. Voznika, sicer domnevnega državljana Iraka, pa so kriminalisti pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Novomeški policisti so proti večeru prejeli obvestilo sprevodnika o sumljivih osebah na vlaku, ki je peljal iz Metlike. Za tem so v Irči vasi prijeli dva državljana Pakistana in ju zaradi suma nezakonitega prestopa državne meje pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni, so še sporočili z novomeške policijske uprave. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Jakob pravi

    Dobro Hrvatje cuvajo mejo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen