Orbanova hči Rahel z umazano plenico vrženo na travo na počivališču na hrvaški avtocesti razburila madžarsko in hrvaško javnost

3

Hči madžarskega premierja Viktorja Orbana, Rahel Orban, je v ponedeljek na počivališču na hrvaški avtocesti odvrgla umazano otroško plenico kar na travo namesto v nekaj metrov oddaljen smetnjak, so poročali madžarski in hrvaški mediji. To je precej razburilo javnost v obeh državah.

Madžarski časnik Nyugati Feny je na svoji spletni strani poročal, da je Orbanova potovala s svojim soprogom Istvanom Tiborczem in majhnim otrokom z obale proti notranjosti Hrvaške. Potem ko je previla svojega otroka, je uporabljeno plenico pustila na zelenici počivališča bencinske postaje ob avtocesti, čeprav je bil koš za smeti oddaljen le kakšnih 20 metrov stran.

Orbanovo in soproga, ki ju na Madžarskem ironično imenujejo kar “kraljevi par”, so med dejanjem tudi posneli madžarski turisti, ki so bili na istem počivališču. Orbanovo so celo vprašali, ali jo je oče učil takšnega obnašanja, a sta zakonca vprašanja ignorirala in se odpeljala naprej v luksuznem terenskem osebnem avtomobilu. Turisti so bili nad njunim dejanjem šokirani.

Časnik Nyugati Feny je objavil tudi več fotografij noseče Rahel Orban, kako je v plastični vrečki odvrgla plenice ob robu počivališča. To so potem povzeli številni hrvaški mediji.

Jutarnji list danes poroča, da so bo hči madžarskega premierja letošnji dopust na Hrvaškem dobro zapomnila, potem ko je njeno dejanje posnela njena “dobro vzgojena in zavestna” rojakinja. Časnik dodaja, da so pri uradu madžarskega premierja zaprosili za odziv na obnašanje Rahel Orban, a odgovora niso dobili.

Hrvaški mediji ocenjujejo, da gre za “manjši škandal” hčerke madžarskega premierja, ki je z umazano plenico “počastila” Hrvate. Navajajo še, da je bilo obnašanje Orbanove hčerke sramotno in da je osupnila hrvaško in madžarsko javnost.

Madžarski premier Orban, oče petih otrok, redno preživlja poletne počitnice na Hrvaškem. Prejšnji teden je bil v Opatiji. Zadnji dan svojega dopusta sta se na neformalni kavi srečala s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. (sta)

Št. komentarjev: 3
 1. Re gornjim pravi

  Se je vračala s ” privatnega obiska” pri Janševih? Pa kako se je lahko tako ” spozabila” .

 2. Poštar pravi

  S takimi ljudmi se druži ” naš relativni zmagovalec volitev”.Že pašejo skupaj!

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Zakaj bi se družil s tamkimi. Slovenija je polna takih.
  čistilkaskretovnatromostovjupres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen