Macron se tudi sam vidi kot glavni nasprotnik Orbana in Salvinija

0

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes sporočil madžarskemu premierju Viktorju Orbanu in italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, da imata prav, ko v njem vidita svojega glavnega nasprotnika v Evropi, kar se tiče vprašanja migracij.

“Nič ne bom popuščal nacionalistom in tistim, ki zagovarjajo sovražni govor. Če želita v meni videti svojega glavnega nasprotnika, imata prav,” je dejal Macron med obiskom na Danskem.

Madžarski premier Orban je v torek med obiskom v Milanu, kjer se je srečal s Salvinijem, italijanskega notranjega ministra in vodjo skrajne desničarske stranke Liga označil za svojega heroja, Macrona pa za svojega glavnega tekmeca v Evropi. “V Evropi sta trenutno dva tabora in enega vodi Macron,” je dejal Orban.

Sedem mesecev pred volitvami v Evropski parlament, v ospredju katerih bo gotovo vprašanje migracij, je Macronu očital, da je na čelu tistih političnih sil, ki podpirajo priseljevanje, medtem ko želi sam zaustaviti nezakonite migracije.

“Če v Franciji vidita sovražnika nacionalizma, politike sovraštva, Evrope, ki plačuje, kar ji paše, in ne nalaga nobene odgovornosti in solidarnosti, imata prav,” je Orbanu in Salviniju še sporočil Macron. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen