Janša za Radio Ognjišče: Cilj SDS je sestaviti stabilno vlado, če to ni možno, je boljše, da gremo na volitve!

5

Cilj SDS je sestaviti stabilno vlado, če to ni možno, je boljše, da gremo na volitve, je v pogovoru za Radio Ognjišče ponovil prvak stranke Janez Janša. Po njegovih besedah trenutno teče druga polovica “t. i. kroga obupanih”. Ob tem ne zanika možnosti, da bo Slovenija vlado dobila, “zagotovo pa ne bo dolgo trajalo, tako da nobene panike”.

Janša je sicer pogajanja peterice strank pod okriljem Marjana Šarca z Levico v pogovoru, ki so ga posneli med taborom SDS v Bovcu, ocenil kot farso, saj da je popolnoma jasno, da neke stvari ne gredo skupaj, saj je Slovenija v EU in Natu.

“Krog in pol ‘sredinskih’ poskusov je za nami, teče še polovica t. i. kroga obupanih, ko se skuša dobiti podaljšek oblasti za vsako ceno. Ni rečeno, da to ne bo uspelo, saj so silnice, ki vlečejo v to smer, močne. Zagotovo pa to ne bo dolgo trajalo, tako da nobene panike,” je ocenil predsednik SDS, ki je na nedavnih volitvah zmagala, a so parlamentarne stranke razen SNS in NSi njeno vabilo na koalicijske pogovore zavrnile.

Janša je spomnil, da je po pogovoru pri predsedniku države Borutu Pahorju ocenil, da “nima smisla igrati igro zapravljanja časa”, ker je v teku poskus sestavljanja de facto nestabilne, šibke vlade. Spomnil je tudi na svoje besede, da bo mogoče priložnost za stabilno vlado, ki bi delala v dobro Slovenije, nastopila šele takrat, ko oz. če bodo propadli vsi poskusi, da se vzpostavi šibka vlada, ki bi služila zgolj za kuliso tistim, ki dejansko upravljajo s Slovenijo.

Stranski učinek politike izključevanja SDS pa je po njegovih besedah, da imajo sedaj “na svojem gnojišču kup malih petelinčkov, ki kikirikajo vsak v svojo smer in jih zgolj od daleč ni možno vedno pravočasno in učinkovito usmerjati”.

Po njegovih besedah globoka država zainteresirana za točno tak scenarij, kot pride zdaj – oblikovanje vlade, ki da je “dvakrat privezana” – prvič z vplivom, ki ga ima “zaledje, ozadje, kakorkoli temu rečemo, skratka tisti, ki niso nastopili na volitvah”, dodatno pa z nujno podporo formalno opozicijske “fanatične Levice”.

Takšna vlada sicer po Janševih ocenah ne bo mogla narediti nič, zato je prišlo tudi do poskusa, “da se NSi uporabi kot figov list”, da se sestavi vlada, ki bi navzven kazala znake uravnoteženosti in reformni potencial. “NSi je ta trik pravočasno spregledala in se pravočasno umaknila, ni pa rečeno, da ne bo prišlo še do kakšnega poskusa v tretjem krogu, če bo do njega prišlo,” je dejal Janša, saj bo takrat po njegovih besedah možnosti zmanjkovalo in se bo obup povečeval, v to smer bo pa delal tudi individualni strah tistih, ki so bili prvič izvoljeni. (sta)

Št. komentarjev: 5
 1. nace pravi

  Levaki bodo naredili vse, da se zavihtijo na oblast. Šarec je oplel samo v primeru, da ga na koncu za*ebe Levica pri podpori za mandatarja. Potem pa so res na obzorju predčasne volitve.

 2. andrej pravi

  Žal JJ nima nobenega koalicijskega partnerja, od sredinskega petorčka pa se tudi ne bo nihče premislil in odšel v desno koalicijo. Zagotovo bo Šarec mandatar, je pa vprašanje koliko časa bo takšna mnogotera koalicija zdržala.

 3. raft pravi

  Andrej pravi Pred 3 h
  Žal JJ nima nobenega koalicijskega partnerja, od sredinskega petorčka pa se tudi ne bo nihče premislil in odšel v desno koalicijo. Zagotovo bo Šarec mandatar, je pa vprašanje koliko časa bo takšna mnogotera koalicija zdržala.
  —————————-
  Upam in želim da bo tako, kajti po tem za večino slovenskih državljanov bolečem kučanovem poslednjem poizkusu, da ubije SLOVENIJO in vse kar je z njo povezano, bodo spregledali tudi najbolj ta tumasti Slovenci

 4. gimpl pravi

  Sami prismuknjenci tako na levi kot na desni strani. Namesto da bi se zmenili za čim bolj učinkovito koalicijo, se igrajo igre prestiža, zaradi katerih narodu ni nič kaj bolj… bedaki!

 5. Lidija pravi

  Je pa Slovenija res en paradoks: zelo slabo nam gre, na oblast pa spravimo vedno tiste, ki nam delajo slabo! Razumi kdor more…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen