Zoper libanonskega kemika Michaela Stephana vložena obtožnica zaradi suma napeljevanja k umoru enega izmed šefov na KI

1

Ljubljansko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Michaela Stephana zaradi suma napeljevanja k umoru enega izmed vodilnih uslužbencev Kemijskega inštituta. Predpisana kazen za ta očitek je od 15 do 30 let zapora. Tožilstvo Stephana bremeni še kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, v današnji izdaji poroča Večer.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Na Knovsu tudi o libanonskem kemiku Michaelu Stephanu, ki je bil osumljen umora Jamnika, a ga je rešil “alibi” prijateljice!? Več TUKAJ.[/su_box]

Po navedbah časnika je ljubljansko tožilstvo 12. januarja na sodišče vložilo obtožnico zoper libanonskega kemika, 54-letnega Stephana, ki je od 20. oktobra lani v priporu. V postopku ga brani odvetnik Gorazd Fišer, ki je zoper obtožni akt vložil ugovor, a sodišče o njem še ni odločilo, zato obtožnica še ni pravnomočna.

Stephan se je znašel v ljubljanskem priporu, ker naj bi bil naročil umor nekdanjega kolega. Umor naj bi načrtoval za 26. oktober lani, plačani morilec pa bi moral žrtev ustreliti s pištolo z dušilcem. Uradno motiv napeljevanja k umoru ni znan, po poročanju medijev pa naj bi bila v ozadju načrtovanega zločina trgovina z drogo.

Po Večerovih neuradnih informacijah naj bi Stephan umor naročil tujemu državljanu in mu za to obljubil 25.000 evrov. Moški, ki ga je Stephan najel za morilca, ga je izdal policiji. Policisti so ga ujeli v past, ko naj bi s potencialnim morilcem testirala pištolo.

Stephanu je pogodba o zaposlitvi na Kemijskem inštitutu potekla 2010.

Sicer je bil Stephan tudi eden izmed osumljencev umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika pred skoraj tremi leti, a mu je alibi zagotovila ena od sodelavk. Za ta umor je bil pravnomočno obsojen nekdanji zaposleni na inštitutu Milko Novič. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. denis pravi

    A bo tale klobučar tudi šel za 20 let za zapahe kot dr. Novič?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen