V nesreči avtobusa na “hudičevem ovinku” v Peruju najmanj 48 mrtvih

0

V nesreči avtobusa, ki je v torek v Peruju po trčenju s tovornjakom zdrsnil 100 metrov globoko po pečini v morje, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 48 ljudi, je sporočila perujska policija. Našli so šest preživelih, medtem ko treh ljudi še niso našli.

“V padcu avtobusa je umrlo najmanj 48 ljudi,” je sporočila policija na spletni strani perujskega notranjega ministrstva. Zapisali so, da so ponoči zaradi visoke plime prekinili iskanje trupel. Nadaljevali so ga danes ob zori, je pojasnil predstavnik gasilec Larry Lynch Solis.

Preživelo je šest potnikov, ki so jih prepeljali v bolnišnice. Štirje so utrpeli hujše poškodbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nesreča se je zgodila okoli 18. ure po srednjeevropskem času 45 kilometrov od prestolnice. Avtobus s 55 potniki in dvema voznikoma je bil na poti med mestoma Huacho, 130 kilometrov severno od glavnega mesta, do Lime.

Po besedah Luisa Martineza, predstavnika družbe San Martin de Porres, ki je lastnica avtobusa, je bil voznik izkušen. Ni pa mogel potrditi, ali je bil med mrtvimi ali poškodovanimi. Avtobus so pred potjo pregledali.

Perujski predsednik Pedro Pablo Kuczynski je na Twitterju izrazil solidarnost z družinami žrtev. “Za državo je tako huda nesreča zelo boleča,” je zapisal.

Avtocesta, na kateri se je zgodila nesreča, zaradi megle velja za zelo nevarno, rezervirana pa je za tovornjake in avtobuse. Kraj, kjer sta trčila avtobus in tovornjak, pa imenujejo “hudičev ovinek”.

Leta 2016 je na perujskih cestah umrlo 2500 ljudi, podatkov za lani pa še niso objavili. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen