Univerza v New Hampshiru na udaru kritik zaradi »delavnice o belskosti«

1

Univerza v New Hampshiru je bila kritizirana zaradi prihajajočega dogodka, imenovanega “Odkrivanje belskosti”, s katerim naj bi preučevali “belskost” in kaj “beli ljudje lahko storijo glede rasizma”, je poročal Campus Reform.

Dogodek je predviden za 17. januar in je opisan kot delavnica za usposabljanje. Novičarska stran poroča, da je letak za dogodek vseboval vprašanje: “Ali se včasih počutite neudobno v mnogorasnih skupinah?”

“Rasizem niso samo posamezna nesramna dejanja,” je pisalo na letaku. “Vključuje tudi tiste nevidne sisteme, ki dajejo prednosti ljudem, ki veljajo za bele, medtem ko prikrajšajo tiste, ki veljajo za črne. Ti nevidni sistemi imajo konkretne učinke na družbeno, gospodarsko in politično zdravje naših skupnosti in naroda. ”

Organizatorji dogodka so na spletni strani povedali, da je dogodek prostovoljen in da je bil ponujen osebju s fakultete.

V Manchestru so bili podobni dogodki, poroča Unija Leader. En dogodek je v ponedeljek organizirala New Hampshire Listens, ki je pobuda univerzetne šole javnih ukrepov.

Pobuda se sprašuje: “Kako nezavedno uživam privilegije zaradi rasizma?” In “Kaj danes pomeni belo ?”

“Verjamem, da so delavnice, ki jih ponujajo v čast dr. Kingu, v najboljšem primeru strašno zgrešeni poskusi spodbujati raznolikost in vključenost ter v najslabšem primeru žalitev za mesto in prebivalce Manchesterja,” je dejal Rich Girard, član šolskega odbora. “V vsakem primeru imamo dobre razloge, da smo nezadovoljni zaradi teh dogodkov oziroma, da se jim celo gnusimo.”

Županja mesta, Joyce Craig, se je udeležila dogodka v ponedeljek.

“Čeprav vsi prihajamo iz različnih okolij in različnih življenjskih izkušenj, smo združeni v naši želji, da bi naše mesto naredili za boljši kraj za vse,” je dejala.

Število komentarjev: 1
  1. Micka Mandarina pravi

    Torej sem jaz kriva, da nisem črnc in musliman?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen