Pentagon posvaril vojake pred uporabo tekaških aplikacij

0

Pentagon je izdal opozorilo vsem pripadnikom oboroženih sil ZDA, naj bodo izjemno previdni pri uporabi tekaške aplikacije “Global Heat Map”, ker lahko nehote razkrijejo lokacije vojaških oporišč in svoje tekaške poti teroristom in drugim napadalcem v območjih spopadov.

Omenjena aplikacija zasebnega podjetja iz San Francisca je priljubljena pri tekačih in navdušencih nad fitnesom, vendar pa združuje poleg podatkov o telesni kondiciji 27 milijonov naročnikov po svetu tudi satelitske navigacijske podatke.

Francoska tiskovna agencija AFP je ugotovila, da ta zemljevid potem vsem uporabnikom pokaže informacije o drugih, torej možno tudi o tekanju vojakov v vojnih območjih.

Posebej vidne so poti, kjer se vojaki razgibavajo, na podlagi tega pa je mogoče ugotoviti tudi druge informacije o lokacijah objektov in poti, na primer skladišč, letališč, oporišč ali konvojev.

Pentagon uporabe aplikacije podjetja Strava še ni prepovedal in za zdaj svetuje previdnost, ko izvaja ustrezne varnostne revizije. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen