Največji oksimoron 2018: Šarec bo z izdajalko Bajukove proslovenske misli Novakovo pod patronatom Milana Kučana delal novi Demos?!?

12

Saj ni res, pa je! NSi poskuša predvolilno koalicijo sestaviti na podlagi desetih točk. Kamniški župan in propadli predsedniški kandidat Marjan Šarec pravi, da se mu to ne zdi slaba ideja. V projektu je pripravljen sodelovati tudi Lojze Peterle, eden od ustanoviteljev Demosa. Vsi skupaj pa se zavzemajo za tako imenovani Demos 2.0.

Deset programskih točk, okoli katerih bodo poskušali sestaviti predvolilno koalicijo, bodo v NSi sestavili na programski konferenci sredi februarja. Nagovorili več strank, a zagotovo ne SDS, kot se za Delo šopiri Matej Tonin, vodja poslanske skupine NSi.

Vedno bolj je opazno tudi povezovanje med NSi in članom Kučanovega Foruma 21 Janezom Škrabcem, ki se je po po aktivni participaciji v Forumu 21 odločil za aktivno vpletanje v slovensko politično življenje. V intervjuju na Idea TV je odkrito dejal: ”Če bi Kučan imel stranko, bi jo volil. Zdaj sem volil Ljudmilo Novak, ki je kandidirala v Ribnici, in program njene stranke.” 

Sicer se je povezovanje NSi s Kučanom začelo z glasovanjem o Kučanovi pokojnini v državnem zboru, ko je poslanec Tonin v času strogih varčevalnih ukrepov brezsramno glasoval o neodvzemu Kučanovega dodatka k pokojnini.

Najbolj zanimivo pri tem je, da se je po tej potezi NSi začela pojavljati v Delu, Dnevniku, Mladini, Studiu City, kar kaže na to, da so na levi politični strani spoznali, da lahko stranko uporabijo v boju z Janezom Janšo in stranko SDS. Vodja Peterletove predsedniške kampanje Marko Pogorevc pa je tisti, ki ima pomembno vlogo pri “zlizanju” interesov med Novo Slovenijo in politično levico, namreč med tem, ko je je v svojem prostem času opravljal delo svetovalca na Telekomu, ga je večkrat obiskal Kučan.

Sicer ožjo ekipo kamniškega župana Marjana Šarca sestavlja vedno več kadrov iz propadlih strank LDS, Zares in Pozitivne Slovenije, najbolj se k njemu drenjajo kadri Gregorja Golobiča. Poleg Dejana Kmetiča, terenskega operativca LDS, Zares in PS, je ob Šarcu tudi Brane Golubović, nekdanji politik LDS in nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije. Kljub temu, da slednji trdi, da Šarcu le pomaga in mu ob popoldnevih malo svetuje, viri pravijo povsem drugače. Kot lahko vidimo, očitno Kučan dela na tem, da Šarca obkroži s svojimi ljudmi z namenom, da bo lahko nadzoroval njegov volilni štab, tako bo lahko imela naveza Kučan – Golobič odprte roke pri sestavljanju liste kandidatov na junijskih volitvah.

Pred Novo Slovenijo in stranko Šarca je očitno na vidiku iskanje skupnih točk in sodelovanje, kar pa strankama najverjetneje ne bo predstavljalo prevelike težave, glede na to, da sta obe stranki povezani z istim stricem iz ozadja, katerega cilj predstavlja nagajanje največji opozicijski stranki ter nastavitev alternative aktualni vladi, ki jo že čez nekaj mesecev čaka neslavni konec.

Očitno se prihodnja predvolilna koalicija nadeja uspeha, ki ga je leta 1990 dosegel Demos na prvih večstrankarskih volitvah, dejstvo pa je, da bodo na koncu volivke in volivci tisti, ki se bodo odločili, če bodo spet nasedli floskulam ali pa se bodo odločili za vrnitev na pot normalnosti.

Publicist Dejan Kaloh je na svojem Twitter profilu danes zapisal: “Šarec bo z izdajalko Bajukove proslovenske misli Novakovo delal novi Demos?!? In to pod patronatom Milana Kučana?!?

Marko Štrovs pa je prek Twitterja na to temo sporočil: “Tajkunsko glasilo Delo objavlja, da je klika okoli Tonina odločila NSi priključiti skrajno levi Šarcevi tovarišiji. http://www.delo.si/novice/politika/v-dezelo-se-vraca-politicna-pomlad.html  Da bi SDS preprečili zmago na volitvah 18, bi radi ukradli zgodovinski naziv “Demos”, pod katerim smo se osamosvojili. Zgodovina kot farsa.”

Št. komentarjev: 12
 1. jaka pravi

  Krasni novi svet 2018. Prefarbani komunisti torej spet ostajajo na oblasti.

 2. aco pravi

  Velika sramota Ljudmile Novak. Bajuk se v grobu sploh ne neha obračati…

 3. hinko pravi

  Ludi mili se je čisto odpeljalo, a jo bodo volivci ustrezno letos nagradili z 1% podporo.

 4. maja pravi

  Nismo se borili za elite, ki so se okoristile brez moralnih in etičnih zadržkov.

 5. kangoo pravi

  Kakšni bedaki so tile, ki bi radi delali Demos 2.0. Tega časa žal več ne gre ponoviti, kaj šele s temi goljufi, izdajalci in yu nostalgiki!

 6. re gornjim pravi

  Ja Jaka, prefarbani komunisti so povsod, tudi v desnici, žal.

 7. bruh pravi

  dva smrdeča komunajzerska pra sca, eden strari , udbaški, zločinski , morilski in mafijski, drugi mlajši, nesposobni, ubogljivi, hinavski …..nič več nič manj……oba sanjata sovjetske metode upravljanja države, računata pa na EU denar…..ajd….

 8. fiat lux pravi

  hu

 9. fiat lux pravi

  hu hu

 10. maja pravi

  Dejanja so sadeži, besede le listi. citat

 11. raft pravi

  re gornjim pravi:

  Ja Jaka, prefarbani komunisti so povsod, tudi v desnici, žal.
  ———————
  Sicer imaš prav, vendar lažeš, da ti je žal.

 12. raft pravi

  ghf

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen