Matt Damon se je zaradi branjenja serijskega spolnega nadlegovalca Weinsteina sedaj posipal s pepelom

1

Po temeljitem sabotiranju svoje javne podobe z odgovorom na obtožbe Weinsteina in kritiziranjem nekaterih vidikov gibanja #MeToo, Matt Damon zdaj obljublja, da se bo do nadaljnjega vzdržal komentarjev in več poslušal.V svojem nastopu v oddaji “Today” je Damon dejal, da je preveč govoril o gibanju #MeToo in da zdaj samo želi poslušati.”Resnično si želim, da bi poslušal veliko več, preden sem se odločil javno izrekati o tem,” je dejal Damon v torek. “Ne želim poglabljati nikogaršnje bolečine s tem, kar rečem ali počnem. Zato mi je res žal. ”

To, da je bil dolgoletni prijatelj filmskega mogotca Harveya Weinsteina, je resno zamajalo Damonovo verodostojnost, potem ko je New York Times domneval, da je slaven producent že leta nadlegoval igralke. Čeprav je Damon zanikal, da je karkoli vedel o “zločinih” Weinsteina, je priznal, da je vedel za tihe govorice o domnevnem nadlegovanju igralke Gwyneth Paltrow.

Decembra lani je Damon razvnel strasti feministk, ko je dejal, da je to, da Al Franken domnevno nadlegoval neko žensko, “grozna šala” in da bi bil pripravljen sodelovati z komikom Louisom C.K. – jem po razkritju, da je masturbiral pred ženskami.

“O zadevi Louis C.K. ne poznam vseh podrobnosti,” je dejal Damon. “Nisem veliko razmišljal o tem, vendar sem videl njegovo izjavo, ki me je prepričala. Ko je naslovil javnost in rekel:” Jaz sem to storil, storil sem te stvari. vse te ženske govorijo resnico.” In se spominjam svojega razmišljanja: »No, to je znak nekoga, ki … no, s tem lahko delamo …« Pri vzgoji otrok, je prevzem odgovornosti ne glede na okoliščine enako pomembna kot vse, kar se učijo, preden odidejo v svet.”

Damon je govoril tudi o “spektru vedenja” v zvezi s spolnim nadlegovanjem in pri tem navajal, da je “razlika med tem, veste, ko nekoga potrepljate po zadnjici in tem, da posilite ali zlorabite otroka”. Zadeve so se nemudoma obrnile proti Damonu. Feministke so ga izločile v družbenih medijih, nekdanji soigralke pa so se ga javno odrekle. Še prejšnji mesec se je začela pobuda, ki je zahtevala, da se Damonove posnetke v prihajajočem ponovnem zagonu “Ocean’s 8″ odstrani iz filma. Zdaj ima blizu 28.000 podpisov. Ni treba dodati, da je Damon dobil sporočilo. Zdaj obljublja, da bo tiho.”Veliko teh žensk je mojih dragih prijateljic in jih imam rad in jih spoštujem in podpiram, kar počnejo in želim biti del te spremembe, z njimi nadaljevati vožnjo, vendar bi moral zasesti zadnje sedeže in za nekaj časa zapreti svoja usta”, je še dodal.

Število komentarjev: 1
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen