Madžarska namerava obdavčiti organizacije, ki pomagajo migrantom

0

Konservativna madžarska vlada je danes sporočila, da nameravajo pripraviti zakon, s katerim bi obdavčili organizacije, ki prejemajo sredstva iz tujine in pomagajo migrantom. Te organizacije bi morale po novem zakonu tudi registrirati svoje dejavnosti na sodišču, tuje delavce pa bi lahko izgnali iz države, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Madžarski notranji minister Sandor Pinter je po seji vlade pojasnil, da bi organizacije, ki prejemajo sredstva iz tujine, morale plačevati 25-odstotni davek. Nov zakonski predlog je sicer del vladnega načrta “ustavimo Sorosa”, s katerim želijo regulirati delo organizacij, ki pomagajo nezakonitim migrantom.

Madžarski premier Viktor Orban brez utemeljitve ali dokazov za begunsko krizo leta 2015 in 2016 obtožuje ameriškega milijarderja in filantropa madžarskega porekla Georgea Sorosa.

86-letni Soros je madžarski Jud, ki je zaradi dolgoletne podpore liberalcem in vrednotam odprte družbe v vzhodni Evropi v sporu z desničarskimi nacionalisti, še posebej z Orbanovo vlado. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen