Kaj je odgovoril Eric Trump, ko so ga vprašali, če je njegov oče rasist? Moj oče vidi le eno barvo.

0

V sredo je Eric Trump zasmehoval levičarske obtožbe, da je njegov oče rasist. “Moj oče vidi le eno barvo,” je rekel Eric, “zeleno.”

“Gostitelj Brian Kilmeade je omenil, da so obtožbe sledile po dvostrankarskem sestanku o priseljevanju, na katerem naj bi Trump nekatere afriške države imenoval “zabiti”. Predsednik je zavrnil poročilo.

“Rekel je nekaj stvari o rasi in ljudje ga že nekaj dni imenujejo rasista,” je dejal Kilmeade. “Vem, da se s tem ne strinjate, toda ali lahko prispevate kaj pomembnega k tej razpravi?”

“Moj oče vidi le eno barvo: zeleno,” je odgovoril Eric.

Pojasnil je, da njegovega očeta najprej in najbolj skrbi gospodarstvo, ki je trenutno v razcvetu, kar posledično pomaga temnopoltim, proti katerim naj bi čutil rasno sovraštvo. “To je vse, za kar mu je mar, skrbi ga za gospodarstvo. Ne vidi rase, je najmanj rasistična oseba, ki sem jo kdaj srečal v vsem svojem življenju, to je popoln nesmisel, in veste, medtem ko bodo to trdili, ne bodo nikoli poročali, da je nezaposlenost med temnopoltimi Američani najnižja kot je kdajkoli bila,” je dejal.

Pod predsednikom Trumpom je brezposelnost temnopoltih dejansko dosegla rekordno nizko stopnjo. “Stopnja brezposelnosti med temnopoltimi v decembru je bila 6,8-odstotna, najnižja, odkar jo je Statistični urad za delo začel spremljati leta 1972, leto, ko se je stopnja gibala od 11,2% do 9,4%,” je poročal CNBC v začetku tega meseca. Zaposlenost med Američani, starimi 16 let in več, se je prvič znižala pod 7%.”Tega mu ne bodo nikoli priznali, čeprav je na tem gradil svojo kampanjo. Brez problema pa bodo šli ven in kričali, da je rasist,” se je pritožil Eric.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen