Airlineratings.com: Razglasili 20 najvarnejših letalskih družb na svetu

0

Portal airlineratings.com je razglasil 20 najvarnejših letalskih družb za leto 2018. Med njimi so tudi British Airways, Emirates, Etihad Airways, Finnair, KLM, Lufthansa in Qantas, so zapisali v sporočilu za javnost. Pod drobnogled so sicer vzeli 409 letalskih prevoznikov.

Prevoznikov v dvajseterici pri portalu niso razvrščali od najboljšega do najslabšega. Tako so se med top 20 ob prej omenjenih uvrstili še Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Eva Air, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic in Virgin Australia.

Po oceni odgovornega urednika portala Airlineratings Geoffreyja Thomasa te letalske družbe v industriji izstopajo po varnosti, inovativnosti in pomlajevanju flote.

Pri portalu pa so razglasili tudi 10 najvarnejših nizkocenovnih letalskih družb. Te so Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling, in Westjet. Vse to so prevozniki, ki so prestali zelo strog varnostni pregled Mednarodnega združenja za letalski promet in imajo odlično varnostno bilanco, izpostavljajo avtorji seznama.

Thomas je pojasnil še, da se vse letalske družbe dnevno srečujejo z manjšimi incidenti, mnogokrat gre ob tem za problem izdelave letala in ne organizacije dela prevoznika. Ob tem pa način, kako se z incidenti spopade posadka letala, loči varne družbe od nevarnih, je še dodal. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen