37-letni windsurfer Levi Siver je postal prvi človek v zgodovini, ki je windsurfal s kakšne gore

0

Ocean je zamenjal za sneg, da bi odšel tja, kamor še noben človek ni.

Levi Siver, profesionalni windsurfer, vajen visokih valov v oceanu, je lansko leto kot prvi človek v zgodovini, svoj šport popeljal na zasneženo goro na Japonskem.

37–letnik, znan tudi kot »kralj sloga«, se je odpravil na otok Rishiri na Hokkaidu, zaradi projekta, ki se ga je pripravljalo pet let in za katerega so potrebovali 20 dni, da so ga posneli.

Ob nizkih temperaturah, tudi do minus 13 stopinj Celzija, je prvi človek, ki je windsurfanju dal gorski pridih, delal mehke zavoje v snegu.

»Prevevali so me občutki, ki jih težko opišem,«, je dejal Siver. »Ideja je bila, da lahko prenesemo elemente windsurfanja na goro in poustvarimo podobne občutke tam, kot jih ima deskar na vodi.

” Želel sem biti prvi človek, ki bi poskusil windsurfanje na gori na deski, opremljeni s plavutjo. Uporaba snowboarda bi bila sicer optimalna, a če sem želel poustvariti tisti edinstveni občutek, ki ti ga da windsurfanje, sem moral uporabiti nekaj med snowboardom in desko za windsurfanje.«

Njegova posebej oblikovana deska, podobna tisti, ki se uporablja za windsurfing, je bila opremljena s plavutjo in brez fiksnih vezi za noge. Z velikim jadrom je lahko krmilil v vetru in se spuščal po gori v dolino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen