Zmago Barcelone v “el clasicu” po svetu videlo 800 milijonov ljudi v 182 državah

0

Večna španska tekmeca, Real Madrid in Barcelona, sta se v osemnajstem krogu srečala ob nenavadni uri za evropski nogomet oziroma “el clasico”, ob 13.00, a zato je šla televizijska slika v 182 držav po vsem svetu. Tekmo, ki so jo dobili Katalonci s 3:0, naj bi si po predvidevanjih španskih medijev ogledalo okoli 800 milijonov ljudi.

Ura začetka tekme je bila prilagojena azijskemu in ameriškemu občinstvu. Na Kitajskem je bil na sporedu ob osmih zvečer, gledalci v Amerikah pa so jo spremljali zjutraj.

Na koncu so videli tretjo zaporedno zmago Barcelone sredi Madrida; v drugem polčasu so zadeli Luis Suarez, Lionel Messi in Aleix Vidal.

Z zadetkom iz enajstmetrovke v 64. minuti je Messi postavil nov mejnik. Dosegel je 526. zadetek za Barcelono, s čimer je po številu golov za isti klub prehitel Gerda Müllerja, ki je od 1964 do 1975 za Bayern München dosegel 525 golov. Argentinec jih v dresu Barcelone zabija od 2005. Hkrati je Messi izboljšal svoje dosežke v “el clasicih”; je absolutni rekorder s 25 goli (sledi mu Alfredo Di Stefano z 18) in najboljši po številu podaj (13).

Messi je ob tem prehitel tudi Cristiana Ronalda po številu zadetkov v koledarskem letu v vseh tekmovanjih. Leto 2017 bo Messi končal pri številki 54, Ronaldo pa pri 53.

Barcelona, ki v španskem prvenstvu še ni izgubila, ima zdaj na vrhu razpredelnice devet točk prednosti pred Atletico Madridom ter enajst in štirinajst pred Valencio oziroma Real Madridom, ki imata tekmo manj. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen