Višje sodišče potrdilo obsodilno sodbo zoper Milka Noviča, Libanonec Stephan medtem že nazdravlja

7

Ljubljansko višje sodišče bi moralo danes v okviru obravnave, ki se jo je odločilo izvesti ob odločanju o pritožbi Milka Noviča na obsodilno sodbo za umor Janka Jamnika, zaslišati Jamnikovega očeta Antona Jamnika, a ta na sodišče ni prišel. Sodišče je dopoldne zaključilo obravnavo in potrdilo obsodilno sodbo zoper Noviča. Sodišče je potrdilo tudi 25-letno zaporno kazen. Do nastopa kazni Novič tako ostaja v priporu.

[su_box title=”TAKO SO ODLOČALI VIŠJI SODNIKI“]Novič je obsojen, da je 16. decembra 2014 okoli 19.40 na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču dvakrat v glavo ustrelil Jamnika. Jamnik je umrl tri dni po napadu, Noviča pa so priprli kmalu zatem. Tožilstvo je v postopku zatrjevalo, da je Novič umoril Jamnika iz maščevanja, saj je bil Jamnik direktor inštituta, s katerega so Noviča odpustili. Obramba pa je ves čas vztrajala, da je Novič nedolžen in se od začetka borila, da bi ga izpustili na prostost, a je večji del časa od aretacije do pravnomočne sodbe preživel v priporu. Višje sodišče se je v sredo za zaprtimi vrati seznanilo tudi z zapisniki zaslišanj iz preiskave, ki po pisanju medijev poteka zoper nekdanjega sodelavca Kemijskega inštituta, 54-letnega libanonskega kemika Michaela Stephana. Ta naj bi bil osumljen načrtovanja umora enega od vodilnih uslužbencev Kemijskega inštituta. Novičev odvetnik namreč meni, da bi bil lahko primer Stephan povezan z umorom Jamnika.[/su_box]

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Morbidni triler okoli Kemijskega inštituta se razpleta: je libanonski kemik Michael Stephan “pospravil” Jamnika?! Novičeva soproga danes k Pahorju! Več TUKAJ.[/su_box]

Novičev odvetnik Jože Hribernik je povedal, da se Anton Jamnik zaslišanja ne more udeležiti, ker je bil pred nekaj dnevi operiran in mu to ne dopušča zdravje, je pa namesto njega na sodišče prišla njegova žena Ana Jamnik, zato je predlagal, naj sodišče zasliši njo, ker da lahko pojasni, kako se je njen sin obnašal pred smrtjo.

Sodni senat predlogu ni ugodil, ker je zaslišanje ocenil kot nepotrebno, so pa prebrali zapisnik zaslišanja Antona Jamnika iz preiskave. V njem je povedal, da mu je sin teden dni pred smrtjo potožil, da se boji, da ga bodo “fentali”, ker da ima veliko sovražnikov. Med njimi je omenil Noviča in “Janežičevo”. Sklepati je, da gre za nekdanjo vodjo laboratorija za molekularno modeliranje na Kemijskem inštitutu Dušanko Janežič, ki jo je inštitut leta 2013 odpustil, zaradi česar ga je tožila.

Kot izhaja iz zapisnika, je direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik očetu tudi omenil, da naj bi imel sin Janežičeve, ki je bil prav tako zaposlen na inštitutu, povezave z mafijo. Dejal mu je še, da se zadeve vlečejo na sodišču in da ne bodo nikoli končane.

Senat višjega sodišča je danes zavrnil še nekatere druge dokazne predloge, zaključil dokazni postopek in poslušal zaključne besede tožilke, Novičeve obrambe in samega Noviča. (sta/ured)

Milko Novič

Št. komentarjev: 7
 1. andrej pravi

  Upam, da bo zdaj končno mir s temle Novičem. On sam pri sebi točno ve, kaj je naredil in kaj ne, ter če je res fental Jamnika.

 2. baky pravi

  Mislim da bo Novič kar pravi, je pa res, da je njegovi obrambi tale libanonec prišel kot naročen, a ta je imel drugo tarčo, ne jamnika.

 3. bruh pravi

  bi pa bilo lepo, če vi vsaj vi objavili imena in priimke recimo tožilca/tožlike, sodnikov senata itd…….. verjemite, da bi bilo marsikaj TAKOJ jasno vsem …seveda razen našim opranoglavim smrdečim pra sem in svi njam,…..ajd..

 4. kucan soros dolina smrti pravi

  Spet politični procesi?
  Ne tokrat ne. Tokrat je ščitenje mafije v navezi balkanski bojevnik, sodniki, tožilci, policijo narko kartel v Slo.
  Gospoda Noviča se bojijo,, ker o tem mnogo ve. Sodstvo ščiti kriminal.
  Svoj kriminal! Pri nas se je začela prevlada kriminalne združbe s tem, ko je Slovenija postala vojni plen sr bov. Podobno stanje je pri Nemcih, kjer jih obtožujejo vsega, kar so naredili ti ravno tisti , ki jih obtožujejo. Hi tle r ni bil German. Bil je ash ken az. Od takrat naprej je samo brezpravje.

 5. Jaka pravi

  Novič predvsem ni imel srečne roke pri izbiri odvetnika, tale Hribernik z nekima dvema študentoma, je čisto outdated. Če bi imel Matoza ali Čeferina, bi bil že zdavnaj na svobodi.

 6. linke pravi

  vsakega drugega sodnika obesit javno na cestni kandelaber.

 7. raft pravi

  Čefurji raus!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen