V napadu s samurajskim mečem v tokijskem svetišču trije mrtvi

0

Nekdanji duhovnik, 56-letni Shigenaga Tomioka je na zgodovinskem tokijskem svetišču s samurajskim mečem v četrtek zvečer umoril svojo sestro in še eno žensko, nato pa si je sodil sam, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah policije je šlo najverjetneje za maščevanje v družini.

56-letni napadalec je s samurajskim mečem umoril najprej svojo starejšo sestro, 58-letno Nagako, ki je bila vodja duhovnikov v svetišču Tomioka Hachimangu. Brat in sestra sta bila v sporu zaradi dedne pravice do svetišča, poročanje lokalnih medijev povzema AFP.

Medtem, ko je Shigenaga napadel svojo sestro, se je druga ženska, domnevno napadalčeva žena, s sabljo spravila nad voznika Nagako, ki mu je sicer uspelo zbežati pred napadalko, a je pri tem vseeno utrpel globoke rane po ramenih, rokah in prsnemu košu.

Po napadu se je par umaknil v stanovanjski predel na svetišču, kjer naj bi nato Shigenaga naprej zabodel svojo domnevno soprogo, nato pa še sebe.

Svetišče Tomioka Hachimangu so zgradili leta 1627 in je najbolj poznano po svojem poletnem, vodnem festivalu, ki je eden od treh največjih festivalov v Tokiu. V preteklosti sta ga obiskala tudi japonski cesar Akihito in njegova soproga Michiko. Svetišče je v preteklosti tudi gostilo tekmovanja sumo borcev. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen