V Južni Koreji v požaru v športnem centru in savni umrlo 29 ljudi

0

V mestu Jecheon v Južni Koreji je v poslopju, ki med drugim gosti športni center in javno kopališče, danes izbruhnil velik požar. Umrlo je 29 ljudi, večina v savni, ranjenih pa jih je bilo 29, so sporočile pristojne oblasti.

Požar je izbruhnil okrog 16. ure po lokalnem času in je hitro zajel celotno osemnadstropno stavbo, pri čemer so številni tudi zaradi hitrega širjenja strupenih plinov ostali ujeti v njej.

20 smrtnih žrtev so reševalci našli v savni, ostale pa v drugih delih poslopja, ki gosti še fitnes, javno kopališče in restavracije. Številne izmed žrtev se najverjetneje niso zavedle požara, dokler ni bilo že prepozno, da bi se rešili.

Televizijski posnetki so prikazovali stavbo v plamenih in številne ljudi, ki so na rešitev čakali na zunanji terasi. Nekateri so iz stavbe skočili na posebne podloge, ki so jih na tleh pripravili reševalci in gasilci. Na območje je prihitelo več deset gasilskih tovornjakov in prek 100 gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Požar je gasilcem uspelo v pretežni meri pogasiti, a število smrtnih žrtev bi lahko še naraslo, saj gasilci še vedno preiskujejo poslopje.

Gasilci predvidevajo, da je požar sprva izbruhnil v enem od vozil, parkiranih v pritličju, od tam pa se je hitro razširil na višja nadstropja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen