Stavba sedeža SDS poslej Hiša Jožeta Pučnika. Janša: “Vzeli so mu domovino, simbolično dom, s tem dejanjem mu mi ta dom vračamo!”

4

Delali bomo za stvar, ne za parcialne interese. Delali bomo za dobro Slovenije! je na slovesnosti ob poimenovanju Hiše Jožeta Pučnika obljubil predsednik SDS Janez Janša.

Slovenska demokratska stranka je zrastla na temeljih osamosvajanja in demokratizacije Slovenije, v kateri je nosilno vlogo nosil dr. Jože Pučnik. V mesecu, ko je Slovenska demokratska stranka po desetih letih z odplačilom zadnjega obroka kredita postala popolna lastnica hiše, v kateri deluje glavno tajništvo, so ji s slovesnim odkritjem spominskega obeležja nadeli ime Hiša Jožeta Pučnika.

Ob tej priložnosti je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša o očetu slovenske državnosti povedal: »Bil je eden tistih velikih Slovencev, ki so morali v pregnanstvo, ki so morali zaradi svojih idej, svojega prepričanja in dela za domovino praktično pod prisilo to domovino zapustiti. Vzeli so mu domovino, simbolično tudi dom, in s tem dejanjem tukaj mu mi ta dom vračamo.« Poudaril je, da poleg tega da največje letališče v Sloveniji nosi ime po dr. Jožetu Pučniku, kakor tudi nekatere šole, trgi parki in ulice po Sloveniji, danes dr. Jože Pučnik dobiva svojo Hišo. Predsednik SDS se je zahvalil vsem, ki so tako ali drugače pred 10 leti prispevali k realizaciji projekta, posebej tedanjemu glavnemu tajniku Dušanu Strnadu, zlasti pa članicam in članom, ki so preko lastnih članarin in lastnih sredstev ta kredit tudi odplačali.

»Kot Slovenska demokratska stranka bomo naredili vse, da se bodo v tej hiši izvajale vsebine, na katere bi bil dr. Jože Pučnik ponosen, da bomo delali tisto, kar je bilo bistvo njegovega delovanja, torej, da bomo delali za stvar, ne pa za neke parcialne interese, in da bomo delali za dobro Slovenije,« je obljubil predsednik Janez Janša.

Slovesnosti se je udeležil tudi sin dr. Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik, ki je skupaj s predsednikom SDS Janezom Janšo ponosno odkril tablo v spomin na svojega očeta. V kulturnem programu pa smo lahko prisluhnili recitalom Toneta Kuntnerja in Igorja Pirkoviča.

Št. komentarjev: 4
 1. Grega pravi

  Pohvalna poteza SDS! To bi sicer lahko naredili že prej, ne bi rabili čakati na izplačilo kredita – ta argumentacija je bila kar nekaj.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Pučnik kot pravi disident, nekako tako kot Vladimir Bukovsky, Anatoliy Golitsyn, ki so moral prebegniti v Anglijo pre bivšo Sovjetsko Zvezo.
  problemsonamišljenidisidentikisopomagalrežimupres
  boditevcvetju

 3. Inka pravi

  Pučnik je bil pokončen mož, ni lazil v Jajce.

 4. RESNICA pravi

  z mesta predsednika stranke ga je izrinil, J. I.JANŠA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen