Dr. Milan Zver za bolj učinkovite evropske inštitucije, ki bodo v aferah, kakršna je #IranNLBgate, ustrezno ukrepale

0

Potrebujemo močno Evropsko unijo in učinkovite inštitucije, ki ne bodo samo kazale s prstom na napake, ampak bodo tudi ukrepale.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je sodeloval v današnji razpravi na seji evropskega odbora PANA o preiskavi pranja denarja, izogibanju davkom in davčnih utajah. Na začetku je čestital vsem članom odbora za odlično opravljeno delo. Odbor je pripravil veliko priporočil, ki lahko dobro vplivajo na regulacijo problemov, tako v Evropi kot tudi v državah članicah. »V vseh državah članicah EU demokratična javnost, ki se bori za vladavino prava, ni dovolj močna, da bi se uspešno spoprijela s trenutno finančno mafijo, ki vlada ponekod,« je poudaril evropski poslanec.

Dr. Zver je izpostavil zadnji primer velike afere pranja denarja v Sloveniji #IranNLBGate, v kateri je glavno vlogo igrala največja državna banka. Gre za oprano milijardo umazanega iranskega denarja za sumljive in nevarne namene. »Ravno zato potrebujemo močno Evropsko unijo in učinkovite inštitucije, ki ne bodo samo kazale s prstom na napake, ampak bodo tudi ukrepale«, je zaključil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen