Slovensko smučanje spet na zmagovalnih stopničkah: Žan Kranjec tretji na veleslalomu v Alta Badii!

1

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Drugo mesto je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen. S tretjim mestom se je izkazal edini slovenski finalist Žan Kranjec, ki se je na veleslalomu na progi Gran Risa prvič v karieri zavihtel na stopničke v svetovnem pokalu.

Kranjec je lansko veleslalomsko klasiko končal na četrtem mestu, potem ko je bil četrti tudi na uvodni preizkušnji v Söldnu. Četrto mesto je bil njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu do letošnje preizkušnje v Alta Badii.

Kranjec je na novo spisal tudi zgodovino slovenskega alpskega smučanja, saj je tretje mesto najvišja slovenska uvrstitev na veleslalomih v Alta Badii.

Kranjec je prekinil kar 16-letni post slovenske moške vrste na veleslalomih v svetovnem pokalu. Pred Kranjcem je veleslalomske stopničke v moški konkurenci osvojil Uroš Pavlovčič s tretjim mestom v Kranjski Gori 20. decembra 2001. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Spet pravi

    Slovensko smučanje spet na zmagovalnih stopničkah skoraj natanko po šestnajstih letih v moškem veleslalomu, z eno samo zmago v vsej zgodovini te bazične discipline za Slovenijo.
    Menda se sedaj šestnajstim letom posta na zmagovalnih stopničkah približujejo zadnje slalomske stopničke za Slovenijo.
    Včasih več tekmovalcev na startni listi med prvih 15-20, danes zgolj eden.
    Po poškodbi ILKE se za njenimi fantastičnimi rezultati razkriva žalostno stanje ostalih smučarjev in smučark.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen