Slovenski tovornjakar na Nizozemskem zakrivil smrt dveh otrok

0

Nizozemski policisti so na sledi slovenskemu vozniku tovornega vozila, ki je po poročanju Slovenskih novic 12. decembra pri mestu Ritthem zakrivil prometno nesrečo, v kateri sta umrla dva otroka. Identiteta voznika tovornega vozila še ni znana, kljub temu pa ga policija išče in mu je po pisanju časnika že za petami.

Tragedija se je po poročanju časnika zgodila, ko je mati triletnega dečka in njegovo petletno sestrico peljala v vrtec. Po prvotnih podatkih naj bi se v nekem trenutku iz neznanega razloga znašla na nasprotni strani cestišča in se zaletela v nasproti vozeče vozilo. Tridesetletnica je pri tem utrpela hude poškodbe, a je že zunaj smrtne nevarnosti. Vozniku nasproti vozečega vozila je zdrobilo nekaj reber.

Prejšnji teden pa se je razvedelo, da je bil za nesrečo nemara kriv prav tovornjak priklopnik s slovensko registrsko tablico, in zdaj je ta vest tudi že uradna. Kot poroča časnik, ki se sklicuje na policijo province Zeeland, je tovornjakar vozil v isti smeri kot omenjeno vozilo. Tik pred smrtonosno nesrečo je trčil vanj, zaradi česar naj bi vozilo zaneslo na nasprotni pas. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen