Putin pragmatično umirjeno: Rusija ne bo bojkotirala olimpijskih iger, športniki bodo lahko tekmovali pod olimpijsko zastavo

1

Dan potem, ko je Mednarodni olimpijski komite zaradi vpletenosti države v dopinške prekrške Rusiji prepovedal udeležbo na olimpijskih igrah, je predsednik Vladimir Putin dejal, da Rusija ne bo bojkotirala iger v Pyeongchangu, oziroma da bodo lahko njeni športniki tekmovali pod olimpijsko zastavo.

“Mi zagotovo ne bomo bojkotirali iger. Če bodo tekmovalci želeli nastopiti, bo to njihovo osebni projekt,” je uvodoma dejal Putin v tovarni avtomobilov v Nižnem Novgorodu, kjer je med drugim najavil tudi svojo kandidaturo na naslednjih volitvah v Rusiji.

“Poglobiti se moramo v dokumente, ki so privedli do te odločitve, in jih analizirati. V vsakem primeru pa mora biti to odločitev olimpijskega komiteja,” je poudaril Putin, nato pa nekaj besed namenil tudi Moku.

“Odločitev mednarodnega komiteja je povsem politična. Vsi to vidimo in meni je to povsem jasno,” je dejal ruski predsednik.

Mok je v torek na zasedanju v Lozani odločil, da bodo lahko ruski športniki, ki bodo izpolnili kriterije Moka, na OI nastopili le pod olimpijsko zastavo. Vzrok za takšen ukrep je sistematični in od države podprti doping. Mokova komisija je namreč pod vodstvom Samuela Schmida prišla do zaključka, da je Rusija imela sistem manipuliranja z dopinškimi vzorci. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Rusija danes pravi

    Alžirija, Libija, Nigerija, Venezuela, Ekvador, iran, Irak, Kuvajt, Katar, Združeni arabski emirati so članice OPEC. Ali mislite, da si vse te države ne želijo propada evropskega krščanstva?
    Za razliko od Putina, ki bo obnovili porušene sirske cerkve in zahteval od Bašarja Asada, da zagotovi varno vrnitev katoličanov na njihove domove. Hilarion Alfejev je že rekel, da bodo pomagali pri obnovi krščanskih vasi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen