Pri metanju ročne bombe ranjen vojak Slovenske vojske

0

Pri metanju ročne bombe je bil na Počku ranjen vojak Slovenske vojske (SV). Pred dvema tednoma je na usposabljanju prostovoljcev na služenju vojaškega roka učenec bombo vrgel kakšen meter iz zaklonilnika. Še pred eksplozijo ga je rešil inštruktor, ki so ga drobci bombe lažje poškodovali. Zdaj je vojak že v domači oskrbi, je poročal POP TV.

Ko je bomba zdrsnila, je inštruktor pripravnika potegnil v jarek na nasprotno stran od tiste, na katero je padla bomba. Nesrečo so potrdili tudi na Slovenski vojski, okoliščine pa še preiskujejo.

“Zaenkrat še lahko trdimo le, da je učenec bil nepazljiv in ročno bombo odvrgel v bližini zaklonilnika, iz katerega je metal ročno bombo,” je za POP TV povedal predstavnik SV Simon Korez.

Takšna bomba tehta le 340 gramov in ko odleti žlička, ki aktivira bombo, ta eksplodira v štirih sekundah.

“Prostovoljec je ostal nepoškodovan, inštruktor je pa utrpel lažje telesne poškodbe,” je za POP TV dodal Korez.

Lažje poškodovan je bil po nogah in na ledvenem delu, kjer se konča neprebojni jopič, ki je inštruktorju rešil življenje.

Gre za podčastnika, celo za štartnega vodnika iz ljubljanske vojašnice v Mostah. Na začetku je zdravniško pomoč odklanjal, potem so ga vseeno pripeljali v Zdravstveni dom Postojna, kasneje pa še v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Tam so ga po manjšem kirurškem posegu in dveh dneh opazovanja odpustili v domačo oskrbo.

Takšne nezgode so v SV sicer zelo redke, saj je v zadnjih desetih letih to bil edini primer. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen