ÖVP in FPÖ proti popolni prepovedi kajenja v avstrijskih lokalih; še vedno bodo ostali ločeni kadilski in nekadilski prostori

0

Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in svobodnjaki (FPÖ) so se v okviru koalicijskih pogajanj dogovorili, da za prihodnje leto načrtovana popolna prepoved kajenja v avstrijskih lokalih ne bo začela veljati. V veljavi naj bi še naprej ostala dosedanja ureditev, ki predvideva ločene kadilske in nekadilske prostore v lokalih.

Hkrati so se dogovorili, da bodo splošno prepoved kajenja v Avstriji zvišali s 16 na 18 let starosti. Mlajši od 18 let poslej tudi ne bodo smeli sedeti v kadilskih prostorih lokalov. Prav tako bo kajenje prepovedano v avtomobilih, če bodo med sopotniki otroci ali mlajši od 18 let, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Proti popolni prepovedi kajenja v avstrijski lokalih je bil predvsem vodja FPÖ Heinz-Christian Strache, tudi sam kadilec. Dosedanja koalicija med ljudsko stranko in avstrijskimi socialdemokrati je sprejela odločitev, da naj bi v Avstriji od maja prihodnje leto začela veljati popolna prepoved kajenja v lokalih.

Avstrijski zdravniki so se nedavno izrekli proti temu, da bi omilili za prihodnje leto načrtovano popolno prepoved kajenja v lokalih.

V Avstriji po poročanju nemške tiskovne agencije dpa kadijo številni mladi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen