Obama posvaril pred neodgovorno uporabo družbenih omrežij, saj naj bi ta izkrivljala razpravo v družbi

3

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je v danes objavljenem intervjuju za BBC, ki ga je vodil britanski princ Harry, posvaril pred neodgovorno uporabo družbenih omrežij, saj ta izkrivljajo razpravo v družbi. To je bil po Obamovih besedah njegov prvi intervju po odhodu iz Bele hiše.

Obama je povedal, da morajo biti ljudje na vodilnih položajih pazljivi pri objavljanju sporočil, saj družbena omrežja izkrivljajo razpravo v družbi. Izrazil je tudi zaskrbljenost glede prihodnosti, v kateri bodo dejstva zapostavljena, ljudje pa bodo poslušali in brali zgolj sporočila, ki bodo krepila njihove lastne poglede.

“Vprašati se moramo, kako bomo obvladali to tehnologijo, da bo omogočila mnoštvo glasov, dopuščala raznolikost pogledov in načine iskanja skupnega imenovalca, pri tem pa ne vodila v balkanizacijo družbe,” je poudaril po poročanju BBC.

Družbeno omrežje Twitter pogosto uporablja tudi Obamov naslednik Donald Trump, vendar ga Obama ni poimensko omenil.

Nekdanji predsednik je sicer opisal svoje mešane občutke ob predaji oblasti Trumpu, in sicer “zaradi vsega nedokončanega dela”. “Kljub zaskrbljenosti o prihodnosti države je bila na splošno prisotna mirnost,” je povedal.

Obamo je spraševal princ Harry, ki je eden od različnih slavnih voditeljev oddaje Today na radiu BBC 4 v božičnem času. Intervju sta posnela septembra v Kanadi ob robu iger Invictus Games, ki jih Harry organizira za ranjene nekdanje vojake. Med gosti oddaje je bil sicer tudi princ.

Harry se bo 19. maja prihodnje leto poročil z ameriško igralko Meghan Markle, na poroko je povabljen tudi Obama. To bi lahko po poročanju britanskih medijev še zaostrilo odnose med Trumpom in Veliko Britanijo. (sta)

Št. komentarjev: 3
  1. OD kut ti pravo Miroslav Š? pravi

    https://www.youtube.com/watch?v=4pgchEmasRA
    o kot Baracku Huseinu pravica, da takole laže, da oborožuje IS?

  2. OD kut ti pravo Miroslav Š? pravi

    Oboroževal je ISIL, da so klali po Siriji. Od kot mu pravica? Od kot mu pravica? https://www.youtube.com/watch?v=4pgchEmasRA

  3. Pesem o Obami, ki je oborožil IS pravi
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen