Mediana za božič pravi takole: SDS prva, tik za njo SD, na tretjem mesta pa pristala Šarčeva lista

1

Po javnomnenjski anketi, ki jo je za POP TV izvedla Mediana, vlado Mira Cerarja podpira 32,9 odstotka vprašanih, ne podpira pa je 54,5 odstotka. Med strankami so na prvih treh mestih SDS (10,6 odstotka), SD (10,3 odstotka) in Lista Marjana Šarca z 8,1-odstotno podporo.

Na vprašanje, ali podpirate Cerarjevo vlado, je z ne vem odgovorilo 12,6 odstotka vprašanih.

Med strankami vodi SDS, kateri z 0,3 odstotne točke zaostankom sledi SD. Listo kamniškega župana Marjana Šarca, ki je bil na volitvah za predsednika republike drugi, bi volilo dobrih osem odstotkov vprašanih.

Levica bi prejela 5,7-odstotno podporo, SMC 5,4-odstotno, DeSUS 4,8-odstotno, za NSi pa bi volilo 2,3 odstotka anketiranih. Slaba petina vprašanih ne ve, koga bi volili, medtem ko jih 14 odstotkov svojega glasu ne bi oddalo nobeni stranki. Da ne bodo odšli na volišče, je odgovorilo 8,6 odstotka vprašanih.

Na lestvici priljubljenosti politikov na prvem mestu ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledi Šarec, na tretje mesto se je uvrstila evropska komisarka Violeta Bulc, nato predsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan.

Na šestem mestu je predsednik DZ Milan Brglez, sledijo evropska poslanka Tanja Fajon, predsednik novoustanovljene stranke Dobre države Bojan Dobovšek, vodja Levice Luka Mesec, predsednik DeSUS in zunanji minister Karl Erjavec, evropski poslanec Lojze Peterle, predsednik vlade Cerar in predsednik SDS Janez Janša.

Anketo je opravila Mediana Pulse na vzorcu 709 državljanov. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. resnica pravi

    UBOGIM NA UMU, NJIHOVO BO KRALJESTVO

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen