Letalski prevoznik Niki od danes ne leti več, na cesto 1000 delavcev

0

Avstrijski letalski prevoznik Niki bo z današnjim dnem ustavil vse polete, uprava družbe pa je že vložila predlog za začetek postopka insolventnosti. Za ta korak so se v družbi odločili, ker je Lufthansa, ki naj bi jih kupila, v sredo sporočila, da tega ne bo storila.

Družbo Niki, ki je letela predvsem na počitniške destinacije po svetu, je leta 2003 ustanovil sloviti avstrijski voznik Formule 1 Niki Lauda. Kasneje je družba prešla v roke Austrian Airlines in nato Air Berlina, ki pa je prav tako pred kratkim doživel neslaven konec.

V letalski družbi s sedežem na Dunaju so kot rešitelja videli Lufthanso, a je ta v sredo sporočila, da jih ne bo kupila. Delo bo izgubilo 1000 delavcev.

Lufthansa je sicer v začetku oktobra podpisala pogodbo o nakupu 81 od 140 letal Air Berlina, ki je sredi avgusta razglasil insolventnost, in prevzemu 3000 od 8500 zaposlenih. Pogodba je vključevala tudi družbo Niki, Air Berlinovo podružnico v Avstriji, in nemškega regionalnega prevoznika LG Walter. A je Evropska komisija, ki mora poslu prižgati zeleno luč, minuli teden izrazila zaskrbljenost zaradi vpliva Lufthansinega načrta na konkurenco. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen