Jean-Claude Van Damme se vrača, a ne kot akcijski junak, temveč kot komik

0

Mišice iz Bruslja, Jean-Claude Van Damme, se vrača. Le da tokrat ne s kakšno akcijsko vlogo, saj nastopa v Amazonovi parodiji Jean-Claude Van Johnson o nekdanji zvezdi, ki se želi vrniti med velike igralce, obenem pa dela kot najbolj prepoznaven tajni agent.

V seriji izpod peresa Dava Callahama, ki je podpisal scenarija za Godzilo in nadaljevanje Čudežne ženske, se mešata fikcija in realnost oziroma, kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Van Damme, “gre morda za način kako rešiti mojo kariero”.

Na ta način se začne tudi serija: “Ime mi je Jean-Claude Van Damme. Včasih sem bil izjemno slaven.”

Velika zvezda pretepaških filmov v 90-ih letih ni imel težav s parodijo ali igranjem samega sebe: “Težko se je zafrkavati iz sebe. Ampak, ker sem dober igralec, zakaj pa ne?”

“Na televizijo sem želel zadnjih devet ali deset let,” je še dejal ob zavedanju, da ni “Brad Pitt, ki lahko le dvigne roko” in bi ga ustvarjalci TV serij takoj začeli klicati.

Vseeno pa je nekdanji zvezdnik lahko postavil eno zahtevo: premiera je morala potekati v Parizu, da se je po rdeči preprogi lahko sprehodil z mamo.

“Kakšnih deset ali 15 let nazaj me na premierah ni bilo več… Ampak sem obljubil mami in sem vedel, da se bom nekega dne vrnil.”

Vendar se tega podviga ne bi lotil brez zaupanja v ekipo za kamero; serijo namreč producira Ridley Scott: “Zaupanje je bilo takojšnje. V očeh osebe lahko prepoznaš ljubezen ali, da te ne mara.” (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen