19-letna Ema “The Princess” Kozin v Banja Luki do 12. profesionalne zmage

0

19-letna slovenska poklicna boksarka Ema Kozin je včeraj zvečer v Banja Luki v okviru tekmovanja Spartan Fight Night osvojila naslov ameriške verzije Wiba, hkrati pa ubranila tudi naslov svetovne prvakinje po verziji WBF. Kozinova je sicer v začetku decembra praznovala svoj 19. rojstni dan in je ta zadnja zmaga bila še prav posebno rojstnodnevno darilo.

[su_box title=”STATISTIKA EME KOZIN”]

BOXREC[/su_box]

Njena nasprotnica Madžarka Dora Tollar, za katero je bila to šele druga profesionalna borba, je klonila že v tretji rundi.

Devetnajstletna Kozinova je rokavice prekrižala s tri leta starejšo Madžarko in slavila predčasno zmago že v tretji rundi s tehničnim knock outom. Kozinova, ki ima vzdevek princesa (The Princess) je doslej v vseh 12 poklicnih dvobojih zmagala, šestkrat s knock outom, Tollarjeva je odboksala zgolj en poklicni dvoboj in ostaja pri eni zmagi.

Kot je že pred odhodom v Banja Luko dejal trener Rudolf Pavlin, ki Kozinovo spremlja že ves ta čas, vse od njenega 12. leta, ga kaj drugega kot zmaga njegove varovanke ni zanimalo. Nazadnje je Kozinova 15. oktobra v ljubljanski hali Tivoli za naslova po verzijah WBC in WBF ugnala Florence Muthoni iz Kenije.

“Danes je bila Ema res precej boljša nasprotnica, sodnik v ringu je moral dvoboj prekiniti že v tretji rundi, saj je bila nasprotnica neaktivna. Ema je Tollarjevo tolkla že od prve runde naprej in v tretji je bilo vsega konec,” je iz Banje Luke sporočil Pavlin, ki bo zdaj svoji varovanki namenil nekaj počitka.

Gremo korak za korak, a najprej bo imela Ema en mesec nekoliko lažje treninge. Drugo leto gremo v Ameriko,” je še povedal Pavlin.

Na jakostni lestvici je Kozinova v svoji kategoriji do 72,6 kilograma trenutno peta boksarka in s to zmago v Banji Luki se ji obeta še kakšna borba za naslov, morebiti tudi proti Nemki Kristini Hammer. Gre za 27-letno vodilno boksarko te kategorije, ki ima v karieri 22 zmag, od tega 10 s knock outom, in je brez poraza.

Kozinova, sicer tudi marljiva študentka finančne matematike, odkrito meri tudi na ZDA, da bi se nekoč pomerila v slovitem Las Vegasu. Slovenska ekipa ob povratku v domovino v torek, 19. decembra ob 12. uri v telovadnici Gepard v ljubljanskih Fužinah pripravlja novinarsko konferenco. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen