38-letnik se je v Gornji Radgoni pijan kot “mamba” s kar 4,23 promila alkohola v telesu zaletel v drevo

0

Toksikološka preiskava je pokazala, da je imel 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je 9. decembra v Gornji Radgoni trčil v drevo, ob prometni nesreči v organizmu najmanj 4,23 grama alkohola na kilogram krvi, so danes sporočili z murskosoboške policijske uprave. Zoper neslavnega rekorderja bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Omenjena prometna nesreča se je sicer zgodila sredi dneva, okoli 13. ure. Ob prihodu na kraj nesreče so policisti ugotovili, da je v zaklenjenem vozilu moški, ki je neodziven. Prišla je tudi lastnica vozila, ki je z rezervnim ključem odklenila vozilo in s tem zdravstvenemu osebju omogočila dostop do voznika.

Reševalci so nato voznika odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so ugotovili, da se v prometni nesreči ni poškodoval, ampak je le “akutno pijan”, so zapisali na policiji. V skladu z določili zakona o pravilih cestnega prometa so za voznika odredili strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

Toksikološko preiskavo je izvedel ljubljanski inštitut za sodno medicino in ugotovil, da je imel 38-letni voznik v organizmu najmanj 4,23 grama alkohola na kilogram krvi in v urinu najmanj 6,28 grama na kilogram.

“Vozniki bodite odgovorni in vozite le trezni. Če pa uživate alkohol, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva,” so še opozorili murskosoboški policisti. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen