Smučarsko sezono odpirata tudi smučišči Krvavec in Kranjska Gora

0

Prvič v novi zimski sezoni bodo danes žičniške naprave zagnali v Kranjski Gori in na Krvavcu, že od začetka novembra pa smučarji lahko smučajo na Kaninu in Voglu. Smučišča obratovanje prilagajajo vremenskim razmeram, tako da ta konec tedna smučanje na Kaninu ne bo možno, saj zaradi slabše vremenske napovedi naprave ne bodo obratovale.

Danes smučarsko sezono 2017/2018 začenja smučišče Kranjska Gora. Obratovala bo vlečnica Mala Mojca, smuka pa bo za vse brezplačna. Ko bodo vremenski in snežni pogoji to dovoljevali, bodo v Kranjski Gori postopoma odpirali tudi ostale dele smučišča, so sporočili iz družbe RTC Žičnice Kranjska Gora.

Naprave bodo danes prvič v novi sezoni zagnali tudi na Krvavcu. Obratovali bodo krožno-kabinska žičnica in pet drugih naprav, je zapisano na spletni strani smučišča.

Vse od 11. novembra naprave delujejo tudi na Voglu, že dan prej pa so jih kot prvi v Sloveniji v novi smučarski sezoni zagnali na Kaninu.

A tam ta konec tedna naprave ne bodo obratovale. Kot je za STA povedal v.d. direktorja javnega zavoda Sončni Kanin Marijan Skornišek, naprave ne bodo obratovale zaradi napovedanih padavin in vetra, hkrati pa trenutno delajo tudi na povečanju hitrosti krožno-kabinske žičnice. Ponovno obratovanje načrtujejo za naslednji konec tedna, od 8. decembra dalje pa naj bi naprave obratovale vsak dan.

Večina ostalih upravljavcev žičniških naprav in smučišč po Sloveniji začetek obratovanja naprav načrtuje v decembru, vse pa je odvisno od naravnega sneženja kot tudi od dovolj nizkih temperatur, da te omogočajo zasneževanje.

Podobno kot minula leta tudi letos večjih naložb v žičničarstvu ni bilo, a žičničarji poudarjajo, da je bilo storjenega veliko glede urejenosti smučišč in dodatne ponudbe. Veliko pozornost namenjajo zanesljivosti in varnosti obratovanja žičniških naprav, so predstavniki Združenja slovenskih žičničarjev povedali na novinarski konferenci minulo sredo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen