Savdski princ obljublja izkoreninjenje terorizma v muslimanskem svetu

1

Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman je na srečanju islamskega zavezništva za boj proti terorizmu v prestolnici Rijad obljubil, da bo proti terorizmu vztrajal, dokler ta ne bo izbrisan z obličja zemlje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Terorizem ne bo več ustrahoval naših prebivalcev in blatil plemenite muslimanske vere, je dejal princ na srečanju koalicije, na kateri se je zbralo več kot 40 predstavnikov večine muslimanskih držav.

Srečanje je zaznamoval četrtkov smrtonosni napad na mošejo na egiptovskem polotoku Sinaj v katerem je bilo ubitih 305 ljudi.

“Dogodek je izjemno boleče opozorilo, kako nevaren je ta radikalni ekstremizem,” je še povedal Mohamed.

Savdska Arabija je oblikovanje koalicije za boj proti terorizmu napovedala leta 2015, nekaj mesecev po začetku posredovanja v Jemnu, potem ko so šiitski uporniški Hutiji pregnali sunitskega predsednika Abedraba Mansurja Hadija v izgnanstvo. V zavezništvo ni vključen Iran, sicer regionalni tekmec Savdske Arabije in podpornik uporniških Hutijev v Jemnu.

Junija 2015 je krmilo kraljevine prevzel kralj Salman in 32-letnega princa Mohameda, ki trenutno opravlja funkcijo obrambnega ministra, oklical za svojega naslednika. Mohamed je v domovini vse bolj priljubljen tudi zaradi ostrega nastopa proti korupciji, ki je nedavno privedel do aretacije več deset Savdskih princev in drugih vodilnih osebnosti. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Kako pa pravi

    Ali bo teroriste izvozil v EU, ali kaj?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen