Po svetu bo danes potekal svetovni dan darovanja

0

V več kot 90 državah bo danes potekal svetovni dan darovanja – dobrodelni torek, katerega namen je spodbujanje dobrodelnosti. Gre namreč za dan, ko lahko vsakdo naredi nekaj dobrega, so sporočili iz ustanove za družbene naložbe Sklada 05, sicer koordinatorja dneva v Sloveniji.

Dan darovanja so prvič organizirali v ZDA leta 2012, v zadnjih letih pa je akcija prerasla v svetovni dan dobrodelnosti, v katerem sodelujejo številne države in globalne organizacije. V vsaki sodelujoči državi je nacionalni koordinator dneva – v Sloveniji je to Sklad 05, poudarek akcije pa je na zaposlovanju težje zaposljivih.

Zato v ustanovi vabijo, da vsakdo na ta dan naredi nekaj dobrega v svojem okolju in o tem javnosti tudi pove. “Vsakdo lahko najde način, kako lahko naredi nekaj dobrega, svojo dobrodelnost predstavi ter postane del svetovnega gibanja za spodbujanje dobrodelnosti. Stopimo torej skupaj in naredimo nekaj dobrega za nekoga drugega,” so še povabili v Skladu 05.

Tisti, ki bi se akciji želeli pridružiti, jim lahko tudi pišejo na njihov elektronski naslov. V ustanovi bodo namreč organizirali različne aktivnosti na temo Dobrodelnega torka.

Dobrodelni torek je sicer nastal kot odgovor na decembrsko nakupovalno mrzlico, ki jo v potrošniškem svetu zaznamujejo veseli december in globalni nakupovalni dnevi. Prav na enak način, kot so se trgovske verige povezale v promociji praznikov nakupovanja, pobuda Dobrodelni torek povezuje verige darovanja, piše na spletni strani akcije. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen