Miss Universe je 22-letna miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters

0

V ameriškem Las Vegas so v nedeljo okronali novo miss Universe. To je postala 22-letna Demi-Leigh Nel-Peters iz Južne Afrike. Nova miss Universe, ki je diplomirala iz poslovnega menedžmenta, je dejala, da je eden od njenih največjih navdihov njena polsestra, ki je oseba s posebnimi potrebami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prva spremljevalka je postala Laura Gonzalez iz Kolumbije, druga pa Davina Bennett iz Jamajke. Naslov miss Universe je tokrat v Južno Afriko odšel prvič po letu 1978, poroča na spletni strani Deutsche Welle.

Na tokratnem tekmovanju, ki je bilo že 66. po vrsti, je sodelovalo skoraj 100 tekmovalk iz vsega sveta, med njimi tudi 22-letna Ptujčanka Emina Ekić. Prvič so se tekmovanja udeležile tudi predstavnice Kambodže, Laosa in Nepala, navaja AFP.

Lepotno krono je novi izbranki predala lanskoletna miss Universe Iris Mittenaere iz Francije.

“Miss Universe je ženska, ki je morala premagati številne strahove in zaradi tega lahko pomaga drugim ženskam. Je ženska, ki ji ni nič pretežko. In menim, da sem sama ravno takšna,” je v sklepnih besedah pred razglasitvijo zmagovalke dejala Nel-Petersova. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen