Avtorji jeznih ptičev razočarali, pa tudi razjezili vlagatelje

0

Družba Rovio, ki je razvila priljubljeno igrico za pametne telefone Angry Birds, je z objavo prvih poslovnih rezultatov, odkar se z njenimi delnicami trguje na borzi, močno razočarala, pa tudi razjezila vlagatelje. Ker so visoki izdatki za oglaševanje v prejšnjem četrtletju poskrbeli za rdeče številke, so se delnice Rovia danes pocenile za več kot petino.

S tečajem 9,30 evra so delnice finske družbe tudi močno zaostale za izhodiščno ceno 11,50 evra, pri kateri se je z njimi na borzi v Helsinkih začelo trgovati konec septembra. Rovio je v letošnjem tretjem četrtletju ustvaril 800.000 evrov izgube, potem ko je v enakem obdobju lani beležil 3,9 milijona evrov dobička.

Pri tem pa so se prihodki v primerjavi z lanskim tretjim četrtletjem celo povečali za 40 odstotkov na 70,7 milijona evrov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Vendar so analitiki pričakovali še višje številke.

Stroški oglaševanja so v tretjem četrtletju poskočili s 5,4 na 22,2 milijona evrov. Vzrok za to je bila med drugim nova igrica Angry Birds Match, ki jo je Rovio v tem obdobju poslal na trg. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen