Nov zaposlitveni oglas, ki razburja Cerarjevo Slovenijo

0

“Evo! To je ta Slovenija, ki “potrebuje kadre a kadrov ni”. Ne, pizduni, sužnjev, ki bi z doktoratom in 4 jeziki delali za 800 EUR ni! Na tujem so”. Taka je vsebina tvita, ki je razkril novo oglasno- zaposlitveno “mojstrovino” v Cerarjevi Sloveniji.

Spomnimo- zadnja take vrste je prišla iz Maribora, kjer je post- vstajniška ekipa Andreja Fištravca, v navezi z podjetjem Nipa, hčerinskim podjetjem komunalnega podjetja Nigrad, za mesto svetovalca poslovodstva prvoomenjene iskala “natakarja z licenco FIFA”.

V nadaljevanju je tudi razlaga, za katero bo najbolje, da jo kar v celoti navedemo. Takole pravi: “Že videno: oglas za prosto delovno mesto, ki veliko zahteva, a malo nudi. Inštitut za razvoj ČLOVEŠKIH VREDNOT išče kandidata/ tko z doktoratom znanosti, 2 letoma delovnih izkušenj in z znanjem 4 tujih jezikov. V zameno ponujajo zaposlitev za eno leto in minimalno plačo. 805 evrov bruto!

Nič od naštetega ni v neskladju z zakonom ( žal!), zagotovo pa nakazuje na razvrednotenje pridobljene izobrazbe in vedno večjo prekarizacijo. ”

Kaj k zapisu dodati? Razen izpostavitve šokantnega dejstva, da je oglas razpisal Inštitut za RAZVOJ ČLOVEŠKIH VREDNOT, morda le še žalostno ugotovitev: “Nič novega. Žal, to je Cerarjeva in post- vstajniška Slovenija!” (ured)

 

 

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen