O, Sveta Marija: v Fatimi nočitve v času papeževa obiska tudi 2.000 evrov

0

V portugalskem romarskem središču Fatima so se cene nočitev pred obiskom papeža Frančiška, ob katerem pričakujejo okoli milijon vernikov, povzpele v nebo. Kot poročajo portugalski mediji, je denimo nocoj za nočitev v spalni vreči v enem od gostišč v Fatimi treba odšteti 992 evrov, noč v dvoposteljni sobi brez zajtrka pa stane 1650 evrov.

Še globlje bo treba seči v žep za spanje v hotelu Lux Fatima Park, kjer bo nočitev z danes na soboto kar 40-krat dražja kot običajno. Ponavadi soba v tem hotelu stane od 50 do 60 evrov na noč, zdaj bo treba zanjo odšteti 2000 evrov, pisanje portugalskih časnikov še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Cene v Fatimi, kjer po poročanju portugalske televizije RTP ob obisku papeža Frančiška danes in v soboto pričakujejo skupno okoli milijon vernikov, so poskočile, ker je v tem kraju z 11.500 prebivalci na voljo le okoli 7500 hotelskih postelj, omejene pa so tudi nastanitvene kapacitete v kampih.

Tamkajšnji škof Dom Antonio Marto je že februarja pozval lastnike sob k “dostojnim cenam” ob papeževem obisku in stoti obletnici prikazovanj Marije v Fatimi, a kot kaže njegovega poziva niso upoštevali.

A ne le v Fatimi, cene nočitev so šle v nebo tudi v okoliških krajih in celo v 130 kilometrov oddaljeni Lizboni. Dvoposteljna soba “v bližini Fatime”, kar dejansko pomeni 30 kilometrov od romarskega središča, je preko spletnega ponudnik Airbnb na voljo za 755 evrov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen